Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Do boje proti koronaviru se zapojila i Jizerská 50. Běžci mohou kupovat virtuální čísla

Podpořit boj s pandemií koronaviru se rozhodla také Jizerská padesátka. Pod názvem Padesátka pro první linii si lidé kupují virtuální startovní čísla a výtěžek dostane Technická univerzita v Liberci na výrobu ochranných pomůcek. Finále bude v neděli 12. dubna v poledne, kdy v České televizi vyvrcholí záznam letošního 53. ročníku ČEZ Jizerské 50.

Jizerská padesátka 2020
zdroj: ČTK autor: Černý Vít

"Kupte si virtuální startovné za padesát korun pro sebe nebo i pro své blízké a pomozte těm, kteří to nyní potřebují ze všech nejvíc," uvedli organizátoři s tím, že částka může být i vyšší než symbolických padesát korun. Každému, kdo se do finanční pomoci zapojí, pošlou na e-mail dres z elitní vlny Jizerské 50.

Mezi prvními ze sportovců přispěl například kajakář Vít Přindiš, vítěz celkového hodnocení Světového poháru a vicemistr světa z roku 2017.

Přidá se taky legendární český běžec na lyžích Lukáš Bauer, jenž do akce zapojí celý svůj tým eD system Bauer Team. "Přihlásím celý svůj tým, který na Jizerské padesátce startoval. Takže zhruba osm devět lidí," prohlásil.

Jizerskou padesátku letos vyhráli Švédka Brita Johanssonová Norgrenová a Nor Andreas Nygaard. Lyžaři a jejich realizační týmy zvolili český závod nejlepší akcí desáté sezony Visma Ski Classics v dálkových bězích na lyžích.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžci z Jizerské 50 pomohou univerzitě nákupem virtuálních čísel
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články