Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Náročný výjezd na Ještěd zvládli nejlépe laufaři

Závěrečný den mistrovství republiky v běhu na kolečkových lyžích vyvrcholil náročným závodem na 12 kilometrů klasickou technikou. V cíli na vrcholu severočeské dominanty byli nejrychleji Kateřina Smutná a Jan Šrail.

Je nám líto, video expirovalo.
Laufař Šrail vyjel nejrychleji na vrchol Ještědu

Na dvanáctikilometrové trati se předvedla kompletní česká špička. Hned v úvodu začalo tempo určovat mužské trio v podání Michala Nováka, Jonáše Bešťáka a Šraila. Poslední jmenovaný ukázal, že si do Liberce přivezl opravdu skvělou formu, když nejlépe zvládl závěrečné stoupání a s časem 39:07,7 překonal dosavadní rekord tratě.

Šrail se z titulu radoval podruhé v kariéře a navázal na předloňský úspěch. "Zvlášť jsem se na tento víkend nepřipravoval, ale právě tohle byl závod, na který jsem si věřil určitě nejvíc. Jsem moc rád, že jsem si titul vybojoval zpátky," uvedl Šrail, který se s týmem Lukášem Bauera specializuje na dálkové běhy.

Ve finiši si Šrail na mistra republiky z pátečního sprintu Nováka nevěřil. "Nebyl jsem vůbec přesvědčený, že vyhraju. Ale posledních sto metrů před cílem jsem nastoupil, najednou mezi námi byla mezera pět metrů a už jsem si to pohlídal," řekl.

Laufařka Smutná vyhrála suverénně v čase 46:06,4. Druhou Barboru Havlíčkovou za sebou nechala téměř o dvě minuty, třetí skončila Adéla Boudíková. "Letos se mi jelo asi nejlíp ze všech ročníků, kterých jsem se zúčastnila. Chvilku jsem bojovala s kolečkovými lyžemi, ale pak jsem se srovnala a vypracovala si náskok. Tím pádem jsem potom mohla být v klidu a jela jsem si vlastně už jenom svůj závod. Jelo se mi dobře, jsem moc spokojená," radovala se Smutná.

Běžcům na lyžích začne Světový pohár 30. listopadu v norském Lillehammeru, seriál dálkových běhů Ski Classics se rozjede tentýž den v Livignu.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články