Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Běžce na lyžích povede Husák, Jarva zůstává jako poradce a analytik

Běžci na lyžích mají nového trenéra. Koučem mužů se stal Vasil Husák a jeho asistentem je bývalý reprezentant Dušan Kožíšek. U žen zůstává jako v předešlém roce Jan Franc, stejně tak u juniorů Martin Koukal. Nadále bude u národních týmů působit Fin Ilkka Jarva, i když více v roli poradce a analytika.

Sport
zdroj: ČT4

Jarva minulou sezonu působil v roli šéftrenéra a úzce spolupracoval s Martinem Jakšem, který po zimě ukončil kariéru. Účast finského kouče na kempech bude nyní omezenější, nadále ale bude mít kontrolní hlas ohledně nominací na závody.

"Roční smlouvu jsme s Ilkkou prodloužili s tím, že trenérům pomůže rozjet nový olympijský cyklus, neboť se nám tvoří mladá reprezentace s perspektivou k olympiádě v Pekingu," uvedl ředitel běžeckého úseku Lukáš Sacher.

Nově má Jarva přednášet pro české trenéry a analyzovat tuzemský systém. "Není cílem mládežnickým trenérům říkat, co mají a nemají dělat, spíše jim ukázat odlišný přístup, ze kterého mohou čerpat," upřesnil Sacher.

Husák u běžců, z kterých skončil vedle Jakše a Kožíška také Aleš Razým, vystřídal po roce Zbyňka Valouška. S týmem už absolvoval soustředění v Peci pod Sněžkou a v Oberhofu.

"Ve starších hodnoceních opakovaně zaznělo, že nejvíce ztrácíme v soupaži. S ostatními trenéry jsme se shodli, že problémem není nedostatečná silová připravenost, ale technika jízdy," uvedl nový reprezentační trenér.

V reprezentaci přibylo několik nových tváří. Z juniorské kategorie přešel mezi dospělé Tomáš Kalivoda, mezi ženami Tereza Beranová a Petra Hynčicová, která dokončuje studia v USA a k českému týmu se připojí koncem července.

Složení reprezentačních družstev v běhu na lyžích:

Muži: Petr Knop, Miroslav Rypl, Jonáš Bešťák, Luděk Šeller, Adam Fellner, Tomáš Kalivoda.

Ženy: Petra Nováková, Kateřina Razýmová, Kateřina Janatová, Zuzana Staňková, Petra Hynčicová, Anna Sixtová, Tereza Beranová.

Junioři: Vladimír Kozlovský, Ondřej Černý, Jakub Walchetseder, Kim Žalčík, Tomáš Lukeš.

Juniorky: Barbora Havlíčková, Barbora Antošová, Zuzana Holíková, Pavlína Votočková, Adéla Nováková.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články