Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Ani tentokrát. Northug bude opět chybět na Tour de Ski

Třináctinásobný mistr světa v běhu na lyžích Petter Northug z Norska stejně jako v minulé sezoně vynechá Tour de Ski, která se tradičně jede na přelomu kalendářního roku. Vítěz etapového seriálu z roku 2015 v olympijské sezoně zatím marně hledá formu a nevešel se do norské nominace.

Neúčast po deseti ročnících za sebou. Letos na podzim zatím startoval pouze v jednom závodě Světového poháru a ve sprintu v Lillehammeru nepostoupil z kvalifikace.

"Petter dostane šanci trénovat s týmem v Davosu. Pro Tour bude prvním náhradníkem, kdyby někdo nemohl jet," uvedl šéf norských běžců Vidar Löfshus. Dvojnásobnému olympijskému vítězi z Vancouveru 2010 by ale spíš doporučil, aby Tour vynechal a místo toho trénoval.

Northug by však raději podle svého kouče Stiga Rune Kveena závodil. "Petter jasně řekl, že chce na Tour jet. Má stále velkou motivaci, ale cesta na olympiádu bude samozřejmě těžší, pokud se nebude moci měřit s nejlepšími," řekl Kveen listu Verdens Gang.

Dvanáctý ročník Tour de Ski se koná od 30. prosince do 7. ledna, jede se ve švýcarském Lenzerheide, německém Oberstdorfu a italském Val di Fiemme.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články