Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

V Jizerských horách se to hemží lyžaři. Velký jubilejní závodní víkend odstartoval

Bedřichov – Víkend Jizerské 50 se pomalu rozbíhá. Na všechny tři dny je připraveno celkem sedm závodů, páteční třicítky volnou technikou se účastní mimo jiné trojnásobný olympijský medailista ve veslování Ondřej Synek, vodní slalomář Vít Přindiš, horolezec Radek Jaroš či čerstvá juniorská mistryně Evropy v biatlonu Markéta Davidová. V sobotu se jede ČT jizerská desítka. Přímé přenosy nabízí ČT sport po celý víkend. Podívejte se na kompletní program vysílání.

Jizerská 50 je velmi významný vysílací projekt. "Je to jeden z nejdůležitějších domácích přenosů," upozornil výkonný ředitel ČT sport Jiří Ponikelský.

Podmínky skvělé

Přihlášeno je 6500 až 7000 účastníků z více než 30 zemí. Závod se vzdal tradičního lednového termínu a kvůli lepším podmínkám se přesunul do poloviny února. Chyba to nebyla. "Dojmy máme pozitivní. Diváci mohou vidět tu krásnou sněhovou nadílku. Mohli jsme dokonce rozšiřovat koridor po startu," uvedl člen organizačního výboru David Douša.

"V Jizerských horách je sněhu, jako už dlouho ne. Mělo co odtávat. Teploty by se měly pohybovat kolem nuly, mohlo by i připadnout. Už neočekáváme problémy. Věříme, že se nám podaří připravit stopy, aby byly pro závod ideální," uvedl člen organizačního výboru Tomáš Leixner.

Areál v Bedřichově doznal změn. "Závodníci se mohou těšit na zvětšený stan, kde dostanou občerstvení, budou mít i víc prostoru na převlečení. Stadion je vzdušnější," dodal Douša.

V sobotu ČT jizerská desítka

V sobotu ráno se jede podruhé ČT jizerská desítka. "Snažíme se rozhýbat mládež, děti, rodiny. Povedlo se nám položit základ krásnému závodu, kdy mají lidé možnost vyzkoušet si závodní atmosféru a trať je ještě přijatelná. Může si ji zajet každý," zdůraznil Ponikelský.

V neděli to vypukne. hlavní závod na 50 kilometrů. Co radí tradiční účastník závodu Ladislav Mika všem hobíkům? "Začíná se závodit 15 kilometrů před cílem na Knajpě. Do té doby jet tempem jako v tréninku, nepřehnat to, jinak vám dojde," uvedl. "První ročník jsme jeli na jednu tatranku, možná trochu rozinek," zavzpomínal s trochou nostalgie.

Nedělní padesátku pojede také úspěšný handicapovaný sportovec Jan Tománek na sledge lyžích. "Ten vozík se musí specificky připravit, protože něco jiného je to na rovině a něco jiného do kopce. Snad se mi to podařilo, takže věřím, že to bude dobré. Připravený jsem," ujistil Tománek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články