Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Lyžařka Smutná se definitivně vrací do české reprezentace

Praha – Česká běžkyně na lyžích Kateřina Smutná se po třinácti letech vrací do české reprezentace. Bývalá závodnice Rakouska, za které nastupovala posledních jedenáct let, přichází do českého týmu společně s partnerem a reprezentačním trenérem Radimem Dudou. Smutná se bude soustředit na dálkové běhy a měla by být jednou z opor ženského výběru zejména pro štafetové závody.

Sport
zdroj: ČT4

Loňská vítězka slavného Vasova běhu opustila českou reprezentaci po mistrovství světa v roce 2003, když se neshodla s tehdejším vedením. Po návratu do tuzemského týmu zatoužila v roce 2010 na zimní olympiádě v kanadském Vancouveru.

"Byli jsme na vyhlášení bronzové (mužské) štafety a tam nás to (s partnerem Dudou) dostalo. Chtěli jsme se vrátit," zavzpomínala Smutná.

Poté, co se její partner Radim Duda stal reprezentačním trenérem žen, začalo se spekulovat také o návratu Smutné. Spojení nového kouče a bývalé reprezentantky na úrovni národního týmu se tak nyní potvrdilo.

Je nám líto, video expirovalo.
Běžkyně na lyžích Smutná se vrací do reprezentace

"My dokážeme vytvořit mnohem více legrace, a ta vlastně patří k tomu, aby se okořenil ten tvrdý sport," dodal ke spojení trenér Duda.

Smutná by měla jezdit zejména dálkové běhy, neboť je to vynikající lyžařka-klasička. Na únorovém světovém šampionátu má být oporou českého týmu. Mezi její hlavní závody budou patřit klasická desítka i ženská štafeta. Právě štafeta bude hlavním cílem reprezentace na mistrovství světa. Na začátek ale Smutnou čeká Světový pohár, do kterého vstoupí v prosinci.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články