Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Cyklotoulky

Falun tepe běžeckým lyžováním, skoky zůstávají ve stínu

Falun – První čtyři závodní dny přinesly ve švédském Falunu ohromný zájem diváků. Celkově jich šampionát včetně slavnostního zahájení navštívilo už sto tisíc. Velký zájem panuje i v České republice. Průměrná sledovanost každého přenosu na programu ČT sport je zhruba 200 tisíc lidí. Další přímý přenos sledujte v úterý od 13:25, na programu je závod žen na 10 km.

Je nám líto, video expirovalo.
Falun zaplavily kvůli MS tisíce diváků

V sobotu přišlo do ochozů dokonce 44 tisíc lidí. Jely se závody ve skiatlonu a i čeští lyžaři poznali dva úhly pohledu na atmosféru. Eva Vrabcová-Nývltová obsadila dobré desáté místo "Věděla jsem, že bojuju o výborné umístění, a to mě hnalo dál. Atmosféra s těmi lidmi je fantastická," popsala nejlepší česká běžkyně.

Zato jednatřicátý Martin Jakš si ani diváckou podporu neužil. "Mít formu a užívat si to, bylo by to krásný. Když člověk bojuje a není to ono, je to složitější," přiznal Jakš.

Na běžecké disciplíny fanoušci ve Švédsku chodí, ale na skoky paradoxně tolik ne. Prořídlé tribuny pod můstkem byste na šampionátu ve střední Evropě nenašli. "Problém je, že momentálně nemáme žádné elitní skokany, navíc běžky mají tady ve Švédsku ohromnou tradici," vysvětlil komentátor skoků na lyžích ve švédské televizi SVT Peter Jonsson.

Celkově má šampionát ve Falunu ambice přilákat úhrnem dvě stě tisíc návštěvníků.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články