Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Favoritka Kowalczyková Tour de Ski nepojede, dá přednost soustředění

Oberhof (Německo) – Tour de Ski dnes v Oberhofu odstartuje bez jedné ze svých největších hvězd. Čtyřnásobná vítězka Justyna Kowalczyková po změně programu do etapového závodu nenastoupí. Polská běžkyně na lyžích, která tomuto seriálu vládla v posledních čtyřech sezonách, přišla kvůli nedostatku sněhu a zkrácení závodního okruhu o oblíbené etapy klasickou technikou.

"Odstoupili jsme. Pojedeme místo toho někam na soustředění do hor," potvrdil její trenér Aleksander Wierietelny. Po změnách v programu jsou v Tour jen dvě etapy klasicky a pět bruslením, proto třicetiletá olympijská vítězka už v pátek naznačila, že se Tour de Ski nezúčastní.

"Mrzí mě to, ale za této situace to nemá cenu," řekla Kowalczyková. "Nový plán mi připadá hloupý, hned na začátku jsou tři krátké závody volně, to se mi nelíbí. Sice se Tour počítá do světového poháru, ale prioritou je příprava na olympiádu," dodala.

Při její absenci má cestu k triumfu na Tour volnou největší norská rivalka a aktuálně vedoucí žena SP Marit Björgenová.

Bauer Tour de Ski nejspíš nedokončí

V olympijské sezoně není Tour de Ski vrcholem zimy, proto například dvojnásobný vítěz této série Lukáš Bauer už dopředu avizoval, že do cíle ve Val di Fiemme pravděpodobně nedojede a v průběhu Tour odstoupí.

Spolu s Bauerem se z českých běžců objeví Aleš Razým, Martin Jakš, Jiří Magál, Dušan Kožíšek a Ondřej Horyna. Ženskému triu vévodí Eva Vrabcová-Nývltová, kterou doplňují Karolína Grohová a Petra Nováková.

Prolog volnou technikou pojedou ženy podle plánu na 3 km, muži budou mít nově trať dlouhou 4,5 km.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články