Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Mistry republiky v běžeckém lyžování jsou Magál, Nývltová a Razým

Horní Mísečky - Víkendovým šampionátem v Horních Mísečkách končí sezóna běžcům na lyžích, kteří letos neměli zrovna povedený ročník. V závodě na 15 kilometrů klasicky se stal mistrem republiky Jiří Magál, mezi Češkami byla na 5 kilometrů nejlepší Eva Vrabcová-Nývltová, která ovládla i ženský sprint. Mužský sprint vyhrál Aleš Razým.

Česká reprezentace běžců na lyžích
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Lukáš Bauer se těžko dostával do formy po zranění paty, přesto byl v této sezoně jediný z Čechů, který se v individuálních závodech světového poháru dostával do první desítky.

"Letošní sezóna nebyla výsledkově nejlepší, ale myslím si, že jsme se odrazili ode dna. Sázíme na mladé, sázíme na olympijský rok, sázíme na družstva," říká viceprezident Svazu lyžařů ČR Čestmír Skrbek.

Vychovat nástupce současných českých reprezentantů bude obtížné, protože běžcům schází ideální podmínky. "Chtělo by to možná trošičku poupravit složení závodů, aby to bylo pro mladé atraktivnější, a musíme doufat, že přijdou další," uvedl trenér juniorské reprezentace Lukáš Krejčí.

Výsledky mistrovství ČR v běhu na lyžích:

Muži:

15 km klasicky: 1. Cinzov (Bulh.) 36:43,9 min., 2. Bajčičák (SR) -36,9, 3. Magál -46,9, 4. Horyna -1:24,7, 5. Jakš (všichni Dukla Liberec) -1:30,1.

1,5 km sprint klasicky: 1. Razým (SC Plzeň), 2. Mlynár (SR), 3. Jakš (Dukla Liberec), 4. Šrail (SK Nové Město n. Mor.).

Ženy:

5 km klasicky: 1. Procházková (SR) 14:02,0, 2. Vrabcová-Nývltová (Olfin Car - Vella Trutnov) -13,1, 3. Moravcová -22,9, 4. Janečková (obě Ski klub Jablonec n/N) -49,0.

1,5 km sprint klasicky: 1. Procházková (SR), 2. Vrabcová-Nývltová (Olfin Car-Vella Trutnov), 3. Schützová (SKI Jilemnice), 4. Hynčicová (Dukla Liberec).

Je nám líto, video expirovalo.
V Horních Mísečkách se mistry ČR v běžeckém lyžování stali Magál a Nývltová


Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy