Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Novák byl osmý v Dolomitenlaufu, pohár vede Northug

Lienz (Rakousko) - Hvězdný norský lyžař Petter Northug zařadil do svého programu místo Světového poháru v La Clusaz dálkový závod Dolomitenlauf v Rakousku, v němž obsadil třetí místo, které mu vyneslo vedení v průběžném pořadí FIS Marathon Cupu. Závod na 42 km volnou technikou vyhrál suverénně o 34 sekund Ital Sergio Bonaldi. Už včera si pak dálkový běžec na lyžích Stanislav Řezáč znovu podmanil Dolomitenlauf klasickou technikou na 42 kilometrů. Mezi ženami byla nejrychlejší Martina Štursová.

Nor Petter Northug
zdroj: ISIFA

Čeští lyžaři nenavázali na druhé místo Lukáše Bauera v Jizerské padesátce a na stupních vítězů chyběli. Petr Novák skončil týden po šesté příčce v Bedřichově na osmém místě, Martin Koukal doběhl osmnáctý s více než šestiminutovou ztrátou na vítěze.

Vyhlášený spurtér Northug, jenž si zpestřil sezonu už prosincovým startem na italské La Sgambedě, kterou vyhrál, podlehl ve finiši zkušenému slovenskému běžci Martinu Bajčičákovi. "Měl jsem to sem kousek ze soustředění v Seiser Almu, tak jsem toho využil. Po týdenní tvrdé přípravě ve vysoké nadmořské výšce jsem neměl zrovna čerstvé nohy, ale měl jsem 42 kilometrů na to, abych se rozzávodil," uvedl Northug.

"Vyhovovalo mi, že začalo sněžit. Neměl jsem dobře namazáno a díky čerstvému sněhu jsem měl větší šanci udržet se ve skupině. Myslel jsem, že bojujeme o čtvrté místo. Když jsem zjistil, že jde o stupně vítězů, tak jsem za to vzal," řekl.

Stanislav Řezáč
zdroj: TONO agency

Devětatřicetiletý Řezáč vyhrál závod počtvrté za uplynulých pět let, loni jeho vítěznou sérii na trati do Obertilliachu přerušil Švéd Jerry Ahrlin. V letošním ročníku Řezáč brzy roztrhal pole, v polovině nasadil k trháku a tři kilometry před cílem bylo o jeho vítězství jasno.

"Ke konci mi ale těžkly nohy a jsem rád, že jsem to dovezl. Byl to ale fantastický závod," řekl Řezáč v cíli. Řezáč vyhrál před dvojicí ruských pronásledovatelů. Druhý skončil s odstupem osmnácti vteřin Nikolaj Bolotov a třetí dojel jeho krajan Jegor Sorin.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články