Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bauer: Výsledky mě nebaví. Musím dohnat tréninkové manko

Praha - Lukáš Bauer tušil, že začátek lyžařské sezony nebude vinou výpadků v přípravě ideální, přesto nejlepšího českého běžkaře dosavadní výsledky nebaví. Proto do posledního detailu řeší, jestli tréninkové manko odjede před Tour de Ski dohánět do vysokých hor v Itálii, nebo zůstane raděj doma na Božím Daru. Každopádně věři, že se dá dohromady, a proto nikterak ze svého cíle získat medaili na únorovém mistrovství světa ve Val di Fiemme neslevuje.

Lukáš Bauer
zdroj: ISIFA/EPA

"Kdyby byla příprava v pořádku, asi bych volil ostrá slova, protože to není vůbec dobré," řekl Bauer. Důvod je podle něj jasný - dlouhý tréninkový výpadek zaviněný léčením zlomené paty z minulé sezony a natrženým stehenním svalem na podzim, jehož následky cítí dodnes.

Přitom čekal výsledky ještě horší, dvakrát totiž dojel na třináctém místě. Zvažoval ale variantu, že by začátek sezony vynechal. Potom by však jeho prvním závodem sezony byl hned etapový závod Tour de Ski na přelomu roku, což by nebylo ideální. Nyní konzultuje se svým německým trenérem Jankem Neuberem, jestli bude trénovat ve vysoké nadmořské výšce v Itálii, nebo jestli absolvuje rychlostní přípravu doma.

Lukáš Bauer: "Není to úplně zklamání. Dosáhl jsem toho v kariéře víc, takže z toho teď nejsem na větvi, nebaví mě to, ale vidím v dálce první desítku, pětku, proto to dělám. Nesnažil jsem se v létě dostat z problémů, abych jezdil kolem dvacátého místa."

Zranění ho limitovalo v přípravě, z níž ztratil skoro čtyři měsíce, při závodění prý už nikoliv. "Pořád nemůžu posilovat nohy, dělat dřepy, s činkou už vůbec ne. Doufám, že to brzo přejde," věří Bauer. Přitom za celý měsíc na severu neměl žádné problémy s průduškami, které ho trápí už roky.

Nyní chce pracovat na rychlosti a zejména na klasické technice. Bauer také hodlá nastoupit do některých závodů v dálkových bězích a přijal pozvání k aktivní účasti v závodu Red Bull Nordix, skikrosu na běžkách, jehož světové finále se bude konat na konci dubna ve Špindlerově Mlýně. Soupeřem by mu měl být mimo jiné také Petter Northug.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články