Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Volejbalový magazín

Aamodt Kilde letěl na svahu a suverénně vyhrál super-G v Bormiu

Po úterním vítězství Dominika Parise ve sjezdu pokračoval Světový pohár v alpském lyžování v Bormiu závodem v super-G, který si podmanil Nor Aleksander Aamodt Kilde. Ze senzačního druhého místa se radoval Rakušan Raphael Haaser, jenž startoval až ve třetí desítce daleko za řadou favoritů. Třetí skončil jeho krajan Vincent Kriechmayr.

Je nám líto, video expirovalo.
Vítězná jízda Aamodta Kildeho v super-G v Bormiu

Aamodt Kilde navázal na nedávná vítězství z Beaver Creeku a Val Gardeny. Tři super-G za sebou ovládl jako první závodník po pěti letech. Naposled se to před ním podařilo v prosinci 2016 jeho krajanovi Kjetilu Jansrudovi. Aamodt Kilde navíc může prodloužit úspěšnou sérii už ve čtvrtek, kdy je v Bormiu na programu další super-G.

Devětadvacetiletý majitel velkého glóbu z předminulé sezony si pro desátý triumf v kariéře dojel časem 1:27,95 a v hodnocení super-G se posunul na první místo. Haasera porazil o 72 setin, Kriechmayr byl zpět o dalších 13 setin.

Čtyřiadvacetiletý Haaser zapsal se startovním číslem 25 životní výsledek. Jeho dosavadním nejlepším výkonem ve SP byla čtvrtá příčka z březnového super-G v Saalbachu.

Aamodt Kilde poskočil po vítězství na druhou příčku průběžného pořadí celkového hodnocení seriálu. I nadále vede s bezpečným náskokem Švýcar Marco Odermatt, který tentokrát skončil osmý. Aamodt Kilde na něj ztrácí 276 bodů.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články