Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ESA logistika Tatran Střešovice - FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Premiéru paralelního závodu v Sestriere nečekaně ovládla Direzová, Dubovská má bod

Poprvé v historii se v rámci Světového poháru v Sestriere jel i paralelní obří slalom a hned měl nečekanou vítězku. Pro premiérový triumf v seriálu si dojela Francouzka Clara Direzová, jež v duelu překvapivých finalistek porazila Elisu Mörzingerovou z Rakouska. Česká reprezentantka Martina Dubovská vypadla v prvním kole, v němž byla její soupeřkou slalomářská hvězda Mikaela Shiffrinová.

Slavící Clara Direzová
zdroj: ČTK/AP/ autor: Marco Trovati

V úvodním kole skončila překvapivě rovněž vítězka prvního paralelního závodu ze Svatého Mořice Petra Vlhová. Slovenka, jež v Sestriere v sobotu slavila dělenou výhru v obřím slalomu, prohrála těsně obě jízdy se Švýcarkou Aline Daniothovou a v součtu ztratila šest setin. V dalším kole, které už se jelo jen na jedinou jízdu, vypadla i Shiffrinová. Ani dnes se tak 65. vítězství v SP nedočkala.

Dubovská, která do závodu postoupila z posledního 32. místa, proti vítězce kvalifikace první jízdu v červené trati nedokončila. Do druhé startovala v modré s půlsekundovým mankem a celkem na Američanku ztratila 1,16 sekundy. Na 26. místo z prosincového paralelního slalomu ve Švýcarsku tak nenavázala, do hodnocení SP si ale připsala alespoň jeden bod za 32. pozici.

Závod SP ve sjezdovém lyžování v Sestriere (Itálie):

Ženy - paralelní obří slalom: 1. Direzová (Fr.), 2. Mörzingerová (Rak.), 3. Bassinová, 4. Brignoneová, 5. Goggiaová (všechny It.), 6. Lysdahlová, 7. Stjernesundová (obě Nor.), 8. Robniková (Slovin.), ...32. Dubovská (ČR).

Průběžné pořadí paralelních disciplín (po 2 závodech): 1. Vlhová (SR) 113, 2. Direzová 100, 3. Brignoneová 90, 4. Swennová Larssonová (Švéd.) a Mörzingerová obě 80, 6. Bassinová 78, ...39. Dubovská 6.

Průběžné pořadí SP (po 18 z 39 závodů): 1. Shiffrinová (USA) 975, 2. Vlhová 726, 3. Brignoneová 715, 4. Holdenerová (Švýc.) 493, 5. Bassinová 415, 6. Gisinová (Švýc.) 405, ...16. Ledecká (ČR) 223, 68. Dubovská 35, 81. Capová (ČR) 21.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články