Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Shiffrinová si zajistila triumf ve SP s předstihem, Štuhecová slalom nepojede

Aspen (USA) - Mikaela Shiffrinová poprvé vyhrála Světový pohár ve sjezdovém lyžování. Dvaadvacetiletá Američanka má před posledními dvěma závody sezony v čele průběžného pořadí náskok 198 bodů a její slovinská soupeřka Ilka Štuhecová dnes v Aspenu oznámila, že do sobotního slalomu nenastoupí. Třetí Italka Sofia Goggiaová ztrácí už 406 bodů.

Mikaela Shiffrinová
zdroj: AP autor: Giovanni Auletta

Shiffrinová je olympijskou vítězkou ve slalomu, v téže disciplíně se letos potřetí stala mistryní světa a počtvrté získala malý křišťálový glóbus za celkové prvenství v disciplíně SP. Ve Světovém poháru už vyhrála 31 závodů.

Štuhecová naproti tomu dominuje v rychlostních disciplínách. Letos má malé glóby za sjezd a kombinaci, v super-G byla celkově druhá. Ve slalomech zato bylo jejím maximem desáté místo z Mariboru. Americké lyžařky vyhrály SP pošesté v historii. Čtyřikrát to dokázala Lindsey Vonnová, v roce 1983 kralovala Tamara McKinneyová.

Finále SP v sjezdovém lyžování v Aspenu - družstva: 1. Švédsko (Hansdotterová, Hargin, Wikströmová, Myhrer), 2. Německo (Dürrová, Luitz, Wallnerová, Strasser), 3. Francie (Frasseová Sombetová, Grange, Baudová Mugnierová, Lizeroux), 4. Itálie, 5. Rakousko, Norsko, Švýcarsko, Slovinsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články