Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR Prostějov

Nemohla hýbat prsty, ale je zpět. Vonnová prožila nejnáročnější návrat

Zauchensee (Rakousko) – Lindsey Vonnová nezávodila od loňského února. Při tréninku po zlomenině nohy a vleklých problémech s kolenem si na podzim zlomila pravou pažní kost a musela na operaci. Čtyřnásobná vítězka Světového poháru se nevzdala a zkouší se vrátit zpět v plné formě.

Lindsey Vonnová
zdroj: ČTK/AP autor: Marco Trovati

Po listopadové operaci zlomené ruky nemohla hýbat prsty, protože měla vážně poškozené nervy. "Když jsem se probrala po operaci, nemohla jsem vůbec hýbat rukou," uvedla ve videu Facebooku.

V něm je mimo jiné vidět, jak se během zhruba 300hodinové rehabilitace učila ovládat prsty, zvedat sklenice vody, jíst lžičkou nebo psát. "Pořád mám problémy s tak obyčejnými věcmi, jako je nasazování rukavic nebo česání, ale už se při většině činností cítím v pohodě," uvedla Vonnová.

Je nám líto, video expirovalo.
Vonnová: Mám za sebou nejnáročnější návrat k lyžování

"Byl to nejnáročnější návrat v kariéře, ale naštěstí to zabralo méně času než při předchozích zraněních kolen," přidala lyžařka.

Do Světového poháru se měla vrátit tréninkem na sjezd v Altenmarktu-Zauchensee. Ten byl ale kvůli nočnímu sněžení zrušen.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články