Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Strachová před sezonou: Je to větší rutina, ale příjemná nervozita a chvění tam jsou

Praha – Nejlepší česká slalomářka posledních let Šárka Strachová vyhlíží vstup do své už patnácté sezony. V jednatřiceti letech má stále velkou motivaci prát se s nejlepšími. Vrcholem letošních klání je pro ni světový šampionát, už si ale pohrává i s myšlenkami na olympijskou sezonu.

Šárka Strachová
zdroj: AP autor: Giovanni Auletta

"Je to větší rutina než před deseti lety, ale příjemná nervozita a chvění tam jsou," uvedla v Tématu pro hosty Strachová. "Do závodů nevím úplně přesně, jak na tom jsme. Když děláte sprint, vidíte, jaké běháte časy. U nás se všechno ukáže až v závodech. Hraje pak roli ještě mnoho jiných věcí, klimatické podmínky apod.," dodala.

"Cítím se výborně. Na tuhle sezonu se moc těším. Každý rok je jiný. Mám radost, že zima začíná víc zimě," podotkla. "Cílů je mnoho. Samozřejmě chci držet krok s nejlepšími a pokud možno být o krok před nimi," řekla Strachová po návratu ze soustředění v argentinském středisku Ushuaia, kde trénovala již popáté.

Ráda by uspěla v boji o malý křišťálový globus ve Světovém poháru i na mistrovství světa, ze kterého má už čtyři medaile. V nadcházející zimě se opět bude soustředit jen na slalom. Na otázku, zda by brala spíše malý glóbus, nebo další medaili z MS, ale řekla jasně: "Obojí."

Je nám líto, video expirovalo.
Téma pro hosty ČT sport

V minulé sezoně dojela ve všech slalomech v první desítce a mezi elitou se chce držet nadále, ač patří k nejstarším. "Musím těžit ze zkušeností. Přicházejí mladé dravé závodnice, ale dá se jim stačit a s Veronikou jim budeme zatápět," zmínila Strachová o rok starší Slovenku Velez Zuzulovou.

Olympijské lákadlo

V poslední době často slýchá otázku, jak dlouho ještě bude závodit. "Měla jsem před lety rozhovor, bylo mi asi sedmadvacet. Říkala jsem do 29 a konec. Ve třiceti už budu mít rodinu. Teď mi je jednatřicet a připravuju se na další sezonu. Je to opravdu složité plánovat," připustila Strachová.

"Soustředím se na tuhle sezonu a uvidíme, jak se budu cítit zdravotně, jaká bude motivace. Sama jsem zvědavá, jaké pocity přijdou a jak se rozhodnu, ale i další olympiáda je lákadlem," zopakovala, že se možná objeví na startu v Pchjongčchangu v roce 2018.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články