Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Alpskou sezonu v Söldenu otevřou Krýzl, Berndt a Dubovská

Praha - Trojice českých lyžařů se představí o víkendu v premiéře nového ročníku Světového poháru v rakouském Söldenu. Obří slalomy pojedou Kryštof Krýzl, Ondřej Berndt a Martina Dubovská.

Martina Dubovská
zdroj: SLČR

Českým sjezdařům se v úvodním podniku sezony nedaří. Na body v něm naposledy dosáhl před šesti lety Ondřej Bank, který po minulé zimě ukončil kariéru. Z trojice startující letos v Söldenu získal body v obřím slalomu jen zkušený Krýzl. "Měl by třicítku atakovat," řekl šéftrenér mužů Tomáš Bank.

Třicetiletý Krýzl měl v létě zdravotní problémy. Při tenisu si poranil kotník a měl více než měsíc tréninkový výpadek. Aktuálně manko dohání v přípravě na Schnalstalu. "Snad to vyladí a Sölden pojede," řekl jeho otec Aleš Krýzl.

Je nám líto, video expirovalo.
Trojice českých lyžařů otevře alpskou sezonu SP v Söldenu

"Chci urvat body," řekl obecně k sezoně mladý Berndt, který se ve Světovém poháru mezi elitní třicítku ještě nedostal v žádné disciplíně. "Já doufám, že dokážu po slalomu bodovat i v obřáku," přála si na prahu sezony Dubovská. "Úspěch by byl postup do druhého kola, ale když ne, tak se nic neděje. Samozřejmě pro to udělám maximum, aby se to podařilo," dodala.

Největší česká hvězda Šárka Strachová vstoupí do sezony ve slalomu v Levi v půlce listopadu. Nadějná Ester Ledecká, mistryně světa ve snowboardingu, pojede sjezdy a super-G v Lake Louise začátkem prosince. "Chceme závodníkům, hlavně mladším, poskytnout možnost a zkušenosti, protože jim do budoucna věříme," řekl Bank.

Sport
zdroj: ČT4

Ten nově spolupracuje právě s Ledeckou. "S Ondrou mě to bavilo, ale bylo to patnáct let stejné, takže to je pro mě super změna. S Ester se musím soustředit i na to, v kolik půjde z kopce, je to větší dřina," porovnal Tomáš trénink se svým bratrem a Ester.

Bank nemá na starosti jen Ledeckou, ale i nový tým mladých sjezdařů, v němž vyniká zejména Filip Forejtek. Ti by mohli jednou nahradit Ondřeje Banka, Filipa Trejbala či Martina Vráblíka, kteří ukončili kariéry. "Vypadají velmi dobře, je to dobrá parta, dobře lyžujou, mohlo by se stát za pár let, že budeme mít silný tým," doufal.

Sport
zdroj: ČT4

Úvod SP v Söldenu zmešká Svindal

Úvodní závod v Söldenu vynechá Nor Aksel Lund Svindal. Třiatřicetiletý dvojnásobný vítěz celkového hodnocení SP se ještě necítí být dostatečně fit po lednovém zranění kolena. "Nejsem na tom tak dobře, abych mohl závodit, potřebuji ještě rehabilitovat," prohlásil Svindal.

Už dříve oznámily svou absenci v obřím slalomu v Söldenu ze zdravotních důvodů Američanka Lindsey Vonnová či Rakušanka Anna Veithová.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články