Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Strachová si v Santa Caterině vyjela parádní druhé místo

Santa Caterina (Itálie) - Šárka Strachová vybojovala podruhé v sezoně Světového poháru umístění na stupních vítězů. Bývalá mistryně světa skončila druhá ve slalomu v italské Santa Caterině. Vylepšila tím třetí místo z úvodu ročníku v Aspenu a posunula se na druhou příčku průběžné klasifikace disciplíny. Z vítězství se poprvé v kariéře radovala Norka Nina Lösethová. 

Šárka Strachová
zdroj: AP autor: Nathan Bilow

Druhým místem Strachová po 11 letech v Santa Caterině navázala na bronz z mistrovství světa, kterým v roce 2005 začala svoji sbírku cenných kovů z velkých událostí. Později přidala zlato, stříbro a další bronz ze slalomů na MS a olympijský bronz. "Radost je veliká, každé umístění na bedně je radost," prohlásila Strachová.

Na italské sjezdovky má dobré vzpomínky. Nejen kvůli bronzu na MS, ale také díky vítězství na MS juniorek v roce 2005 v nedalekém centru Bardonecchia. Ve Světovém poháru tam byla navíc čtyřikrát do desítky. "Ale nemyslím si, že to mělo nějaký vliv. Sjezdovka je tady moc hezká, navíc dnes byla výborně připravená, tvrdá, to se mi líbí a hodně jsem na tom trénovala. Jsem ráda, že jsem to využila," zopakovala.

Strachová nejprve výborně zvládla první soutěžní jízdu v novém roce. Jela technicky precizně a v jejím pojetí se dalo vyčíst i více agresivity než jindy. Nestačila na Lösethovou, která startovala s číslem jedna, a dlouho se zdálo, že bude druhá. S číslem 28 ji ale ještě o osm setin předstihla jednadvacetiletá Švýcarka Charlotte Chableová.

Ve druhém kole Strachová znovu předvedla výbornou jízdu, měla čtvrtý čas a dostala se o 25 setin do čela před do té doby vedoucí Slovenku Veroniku Velez-Zuzulovou. Mladá Chableová jízdu nedokončila a Strachovou připravila o třetí výhru v kariéře skvělá Lösethová. Českou slalomářku v součtu porazila o 1,12 sekundy a vybojovala pro norský ženský slalom první triumf po 16 letech. Sama uspěla poprvé v 98. startu v pohárovém seriálu.

Šárka Strachová: "Je to fajn, budu se snažit, abych dál jezdila co nejlépe, atakovala stupně. Pořád to není vítězství. Chci, aby přišlo, už na mě čeká hodně dlouho. Snad to padne letos."

V čele pořadí slalomu SP se udržela v Itálii pátá Frida Hansdotterová ze Švédska. Strachová využila zaváhání Slovenky Petry Vlhové, která spadla v 1. kole, a na Hansdotterovou ztrácí 94 bodů. Pořadím se propadla Američanka Mikaela Shiffrinová, která kvůli zranění nezávodí.

Druhá česká lyžařka Martina Dubovská z prvního kola nepostoupila, na 38. místě ji od startu ve druhé jízdě dělilo 79 setin.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články