Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pro Vonnovou sezona skončila, zranění je komplikovanější, než se čekalo

Schladming – Velice nešťastně začal šampionát pro americkou lyžařku Lindsey Vonnovou. Jedna z největších adeptek na medaili si podle posledních informací při pádu v úvodním závodu mistrovství – superobřím slalomu – přetrhla vazy v pravém koleni a zlomila hlavici holenní kosti. Sezona tak pro ni skončila.

Záchranáři transportují Vonnovou do nemocnice
zdroj: Getty Images

Vonnová neustála skok v první polovině trati úterního super-G, když ji při dopadu zradilo koleno. Zraněná Vonnová zůstala ležet na sjezdovce, odkud ji po dvanáctiminutovém ošetření přepravila helikoptéra do nemocnice. Na klinice podstoupila vyšetření magnetickou rezonancí, které podle primáře Christiana Kaulfersche odhalilo "celkové zranění kolena", ale žádnou zlomeninu. "Vylučuji, že by ještě mohla na mistrovství světa nastoupit," konstatoval lékař s tím, že další podrobnosti nemůže na přání pacientky zveřejnit.

Čtyřnásobná vítězka světového poháru byla večer z nemocnice propuštěna. "Z lékařského hlediska to nepředstavuje žádný problém. Chtěla domů, aby to všechno mohla zpracovat," dodal Kaulfersch.

Američanka má na velkých akcích smůlu na zranění

Vonnovou pronásleduje na vrcholných akcích smůla. Zdravotní problémy či zranění ji potkaly už na šestém velkém podniku za sebou. Před dvěma lety musela odstoupit v polovině mistrovství světa v Garmisch-Partenkirchenu kvůli otřesu mozku, který utrpěla při pádu krátce před šampionátem. I tak ale dokázala získat stříbro ve sjezdu.

Je nám líto, video expirovalo.
Pád Lindsey Vonnové v super-G

V roce 2010 závodila na olympijských hrách ve Vancouveru s pohmožděnou holení a vyhrála sjezd a získala bronz v super-G. Při pádu v obřím slalomu si pak navíc zlomila malíček na ruce. Na světovém šampionátu ve Val d'Isère v roce 2009 si při oslavách titulů ze sjezdu a super-G rozřízla o lahev šampaňského palec a přišla o start v obřím slalomu.

O dva roky dříve na mistrovství světa ve švédském Aare, kde získala v rychlostních disciplínách dvě stříbra, si při tréninku zranila koleno a musela vynechat poslední dva závody. Na olympijských hrách v Turíně měla při tréninku sjezdu ošklivý pád, přímo z nemocnice pak ale zamířila zpět na sjezdovku a absolvovala čtyři z pěti naplánovaných startů. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články