Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Bank si v Chile zlomil čelist. Nic to není, sezona pokračuje, tvrdí

Praha - Sjezdař Ondřej Bank si na soustředění v Chile po pádu zlomil o branku dolní čelist a podrobil se operaci. Zatímco pro jiné sportovce by šlo o vážné zranění, Bank nad ním po svých celoživotních zdravotních patáliích v podstatě jen mávl rukou. Přišel pouze o deset dní tréninku a sezona podle jeho slov není vůbec ohrožena.

Ondřej Bank
zdroj: ČT24

Jezdil jako o závod, obří slalom, superobří slalom i sjezd. Soustředění si pochvaloval. "Bylo super. Až na ten konec," pousmál se. Při jedné z jízd super-G totiž upadl a narazil do branky. "Nebylo to v nijak vysoké rychlosti, takových pádů je za sezonu sto. Jenže tu branku jsem sejmul tak blbě, že se nějak napružila a pleskla mě přes ksicht," řekl Bank.

To se stalo pět dní před koncem soustředění. Bank musel okamžitě na operaci, kde mu doktoři ve špičkovém lékařském zařízení v narkóze sešroubovali naosmkrát zlomenou kost spodní čelisti. "Ale není to nic vážného. Byl jsem na kontrole, všechno je v pořádku a už dnes jsem měl dvoufázový trénink. Přišel jsem maximálně o deset dní tréninku," podotkl.

Obličej má napuchlý, jíst může pouze namixovanou stravu, mluvit ale může normálně. Dobírá antibiotika. "Je to trochu nepříjemné, ale je to v pohodě," ujistil Bank. Musí však vymyslet ochranu obličeje, neboť za týden už chce opět na lyže. "Nějakou masku po vzoru Petra Čecha," připomněl s úsměvem reprezentačního fotbalového brankáře.

Jednatřicetiletý Bank během kariéry zažil mnoho zlomenin a problémů se zraněními. Loni navíc bojoval se záhadnou nemocí, během níž zhubl 15 kilogramů a lékaři se chvíli obávali o jeho život. Kvůli patáliím vynechal pátý muž z kombinace na MS v Ga-Pa celou sezonu.

S přítelkyní čeká potomka, který by se měl narodit týden před koncem října. Do sezony Bank vstoupí obřím slalomem v Söldenu poslední říjnový víkend.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články