Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Skikrosařka Smithová získala historické vítězství, Kučerová skončila dvanáctá

Švýcarská skikrosařka Fanny Smithová získala ve švédském Idre Fjäll své 27. vítězství ve světovém poháru a přepsala historické tabulky. Nikdo jiný zatím tolik výher na svém kontě nemá. Nikol Kučerové se čtvrtfinálová jízda vyvedla lépe než v sobotu, přesto jí postup do semifinále unikl. Mezi muži opět zvítězil Kanaďan Reece Howden.

Skikros
zdroj: ČTK/AP autor: Pontus Lundahl

Česká skikrosařka Nikol Kučerová absolvovala i druhý závod v Idre Fjäll, když postoupila z kvalifikace do čtvrtfinále. Brány semifinále jí však opět zůstaly zavřené, ve své jízdě skončila třetí.

Z historického úspěchu se radovala Švýcarka Fanny Smithová, která už v sobotu aspirovala na 27. vítězství v SP. Co se jí tehdy nepovedlo, to napravila v nedělním velkém finále. Druhá skončila sobotní vítězka Alizée Baronová z Francie a třetí místo si vyjela Kanaďanka Marielle Thompsonová.

V mužské kategorii dominoval stejně jako v sobotu Reece Howden z Kanady. Za ním se seřadila dvojice Švýcarů, Ryan Regez a Jonas Lenherr.

Výsledky SP ve skikrosu v Idre Fjäll

SP ve skikrosu v Idre Fjäll (Švédsko):

Muži: 1. Howden (Kan.), 2. Regez, 3. Lenherr (oba Švýc.), 4. Renn (Něm.).

Průběžné pořadí SP (po 7 ze 12 závodů): 1. Howden 470 b., 2. Regez 341, 3. Lenherr 298.

Ženy: 1. Smithová (Švýc.), 2. Baronová (Fr.), 3. Thompsonová (Kan.), 4. Gantenbeinová (Švýc.), ...12. Kučerová (ČR).

Průběžné pořadí SP (po 7 ze 12 závodů): 1. Smithová 585, 2. Thompsonová 378, 3. Baronová 330, ...18. Kučerová 126, 32. Cholenská (ČR) 10.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články