Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Olympiáda dětí a mládeže 2024

Skikrosařka Kučerová na závěr SP zajela nejlepší výsledek

La Plagne (Francie) - Lyžařka Nikol Kučerová zakončila světový pohár ve skikrosu desátým místem, což je její nejlepší výsledek v sezoně. V La Plagne postoupila z osmifinále, v němž obsadila druhé místo za Kanaďankou Marielle Thompsonovou, která vyhrála dnešní závod i celkové hodnocení. Ve čtvrtfinále už Kučerová vypadla, když skončila znovu za Thompsonovou a Francouzkou Marielle Bergerovou-Sabbatelovou.

Skikrosařky Andrea Zemanová (vlevo) a Nikol Kučerová
zdroj: ČTK autor: Krumphanzl Michal

V konečném pořadí seriálu skončila česká lyžařka devatenáctá. O dvě místa výš se umístil mezi muži Tomáš Kraus, bývalý čtyřnásobný vítěz světového poháru a dvojnásobný mistr světa, jenž ukončil sezonu na začátku března po druhém místě v Arose. Závěrečné tři závody už vynechal.

Olympijská šampionka ze Soči Thompsonová si připsala šestý triumf v závodech SP a skikrosový seriál ovládla podruhé. Poprvé získala glóbus předloni. Mistryni světa Švýcarku Fanny Smithovou, která dnes dojela druhá, předčila o 25 bodů.

V mužské kategorii poprvé triumfoval v hodnocení světového poháru Švéd Victor Öhling Norberg, kterému stačilo 13. místo v La Plagne, aby porazil o 12 bodů Andrease Matta. Rakouský lyžař byl dnes čtrnáctý. Poslední závod vyhrál zlatý medailista ze Soči Francouz Jean-Frederic Chapuis.

Výsledky SP ve skikrosu v La Plagne (Francie):

Muži: 1. Chapuis (Fr.), 2. Wahrstötter (Rak.), 3. Leman (Kan.). Konečné pořadí SP (po 11 závodech): 1. Öhling Norberg (Švéd.) 494 b., 2. A. Matt (Rak.) 482, 3. Bohnacker (Něm.) 399, ...17. Kraus (ČR) 159.

Ženy: 1. Thompsonová (Kan.), 2. Smithová (Švýc.), 3. Simmerlingová (Kan.), ...10. Kučerová, 22. Zemanová (obě ČR).

Konečné pořadí SP (po 11 závodech): 1. Thompsonová 755, 2. Smithová 730, 3. Davidová (Fr.) 572, ...19. Kučerová 161, 25. Zemanová 98.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články