Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Záhrobské už nebude otec pomáhat ani jako manažer

Praha - Slalomářka Šárka Záhrobská loni přestala trénovat pod vedením svého otce a dnes oznámila, že od letošního jara končí Petr Záhrobský i v roli jejího manažera. Bronzová olympijská medailistka uvedla, že chystá navázat spolupráci s trenérem specialistou se zahraničními zkušenostmi. "K tomu, abych patřila k nejlepším na světě, kolem sebe potřebuji tým lidí, specialistů, kteří mi pomáhají, navzájem se respektují, spolupracují jako tým a vytvářejí pro mne zázemí. Můj otec se do takového týmu odmítl začlenit, což byl jeden z důvodů ukončení naší spolupráce na jaře loňského roku. Od letošního jara otec končí také ve funkci mého manažera," uvedla Záhrobská.

Pětadvacetiletá majitelka kompletní sady medailí z mistrovství světa ve slalomu jím reagovala na výroky svého otce o jejích výsledcích a práci nového týmu po olympiádě ve Vancouveru.

Záhrobská trénovala pod vedením svého otce do konce loňské sezony, v níž získala stříbro ve slalomu na MS ve Val d'Isère. V srpnu pak odhalila, že se již na jaře s otcem dohodli na rozchodu. Její nový čtyřčlenný tým od té doby vede trenér Antonín Strach.

Nejlepší česká sjezdařka uvedla, že otci nebere zásluhy na její kariéře. "Vždy to bude on, kdo mne na lyže poprvé postavil, mnoho mě toho naučil a po léta se mi věnoval," připomněla. Dodala ale, že již několik let se na její přípravě podílí tým více lidí. "A není pravda, že výsledky za poslední čtyři roky jsou prací jen mého otce, jak se on sám vyjadřuje," uvedla slalomářka.

Záhrobský po Vancouveru tvrdil, že jeho dcera má bronzovou medaili hlavně díky tomu, že se vrátila k technice, kterou ji učil. Podle Záhrobské se ale technika slalomu rychle vyvíjí - mění se konstrukce lyží, technologie lyžařských bot i samotná technika provedení krátkého oblouku. "Můj otec bohužel vývoj nezachytil a po úvodním slalomu loňské sezony pouze zkonstatoval, že budu na konci ráda za patnácté místo v žebříčku," uvedla.

Šárka Záhrobská
zdroj: ČTK/AP
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články