Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Na krasobruslařské mistrovství světa nepřijede ani Pljuščenko

Moskva - Rus Jevgenij Pljuščenko je dalším předním krasobruslařem, který vynechá mistrovství světa v Turíně. Stříbrnému medailistovi z olympijských her ve Vancouveru, majiteli tří zlatých medailí ze světových šampionátů z let 2001, 2003 a 2004 nedoporučili start lékaři. Kvůli potížím s kolenem by měl ruský reprezentant dva týdny odpočívat, ve výpravě ho nahradí Sergej Voronov.

"Žeňovi je to hodně líto, vždyť právě v Turíně se před čtyřmi lety stal olympijským vítězem," řekl Sovětskému sportu jeho agent Ari Zakarjan. "Má lehce zraněnou nohu. Nemohl by podat stoprocentní výkon, proto se odhlásil," dodal.

Zakarjan uvedl, že ve čtvrtečním tréninku měl Pljuščenko 54 skoků. "Při čtverném toeloopu pak začal pociťovat bolest, a bez něj soutěžit nechtěl," řekl agent. Ve Vancouveru Pljuščenkovi ani čtverný toeloop nestačil ke zlatu, vítězného Evana Lysacka z USA pak kritizoval právě kvůli absenci čtverného skoku.

V Turíně se příští týden nepředstaví ani jeho olympijský přemožitel Lysacek, startovat nebudou ani další Američan Johnny Weir nebo Tomáš Verner.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články