Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ŠKODA CUP - Česká Kamenice

Všichni Češi prošli kvalifikací MS v letech, Hájek byl druhý

Planica (Slovinsko) - Kvalifikaci na závod Mistrovství světa v letech na lyžích v Planici úspěšně absolvovali všichni čtyři čeští skokané. Nejlepší z nich byl podle očekávání Antonín Hájek, který dolétl na hranici 207,5 metru a obsadil druhou pozici. Z letců, kteří museli o účast v pátečním a sobotním závodě usilovat v kvalifikaci, byl lepší pouze japonský veterán Noriaki Kasai, který dolétl o tři metry dál. Přímý přenos prvního a druhého soutěžního kola vysílá v pátek od 15:10 ČT4 a zpravodajský web ČT24.

Hájek do Slovinska odjel jako jeden ze spolufavoritů a v kvalifikaci to potvrdil, přestože se skákalo z nižšího nájezdu a sám viditelně nebyl se svým letem zcela spokojený.

Z jistě kvalifikovaných závodníků, kteří dnes skákali pouze tréninkově, předčili Hájka pouze Robert Kranjec, Adam Malysz, letošní vítěz světového poháru, olympijský vítěz Simon Ammann a světový rekordman v letech Björn Einar Romören. Ten také předvedl nejdelší let dne - 230,5 metru.

Spolu s Hájkem prošli do soutěže i ostatní Češi. Borek Sedlák předvedl let dlouhý 202,5 metru, což mu stačilo na desáté místo, Lukáš Hlava skočil 194 metrů (19.) a Jan Matura 180,5 (24.).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články