Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Nordic Walking Tour Praha

Rakouští slalomáři chtějí odvrátit hrozící blamáž

Vancouver - Ještě devět sad medailí bude o víkendu ve hře před závěrem zimní olympiády ve Vancouveru. Sedm z nich poputuje ke svým majitelům dnes, zbylé dvě pak v neděli krátce před slavnostním zakončením her. Ženy absolvují trať dlouhou 30 kilometrů. Hrozící blamáž rakouských sjezdařů, kteří se v prozatímním průběhu OH museli obejít bez medaile, budou chtít odvrátit závodníci z Rakouska ve slalomu speciál. Předposlední den her vyvrcholí i závod čtyřbobů, soutěž mužů v curlingu a paralelní obří slalom snowboardistů. Poslední sady medailí si rozdělí také rychlobruslaři v obou týmových soutěžích. Hokejisté Slovenska si zahrají o bronz s Finskem. Olympijské dění sledujte v přímých přenosech na ČT2, ČT4 a zpravodajském webu ČT24. Bližší informace najdete také na serveru zoh.cz.

V sobotu svoji nejdelší olympijskou trat absolvují lyžařky, které čeká třicítka klasickým stylem. Z českých závodnic by se určitě měla představit Kamila Rajdlová. Pokud nastoupí Norka Marit Björgenová, může dalším úspěchem definitivně stvrdit pozici největší hvězdy vancouverské olympiády. V předchozích čtyřech startech vybojovala tři zlata a jeden bronz.

Rakušané mají nůž na krku

S velkým napětím se v sobotu očekává i další olympijská lahůdka: mužský slalom speciál. V Turíně jej ovládla rakouská velmoc, když zlato vybojoval Benjamin Raich, druhý skončil Reinfried Herbst a třetí byl Rainer Schönfelder. Nyní se velké šance dávají hlavně Herbstovi, vedoucímu muži hodnocení Světového poháru ve slalomu, který v sezoně už čtyřikrát vyhrál a má na dosah malý křišťálový glóbus.

Rakušané jsou ale pod velkým tlakem. V mužských disciplinách zatím na OH nezískali jedinou medaili, a když neuspějí ani v posledním závodě, skončí pro ně kanadská mise fiaskem a historickou blamáží. Poprvé pod pěti kruhy by odjeli s prázdnýma rukama. "To nejlepší ale přijde nakonec," slíbil obhájce titulu Raich.

Ambicemi se netají ani francouzský specialista na točivé disciplíny Julien Lizeroux a pozadu nechce zůstat ani Bode Miller. Americký univerzál už ve Vancouveru zkompletoval celou medailovou sbírku a teď si dělá zálusk i na čtvrtý cenný kov. Vrtochy počasí, které si občas pohrávají s olympijskou sjezdovkou, však mohou přinést překvapení.

Hokejisté Slovenska Kanadu nepřekvapili, teď sní o bronzu

Hokejisté Slovenska přes závěrečný finiš proti Kanadě nedohnali tříbrankovou ztrátu a o svou první medaili z olympijských her budou bojovat v duelu o třetí místo s Finskem. Svěřenci Jána Filce si uvědomují, že po páteční bitvě se musejí dát rychle dohromady, aby jim šance na stupně vítězů neproklouzla mezi prsty. "Stále máme zítra velkou šanci. Musíme se jen dobře připravit, protože dneska to byl opravdu těžký zápas. Splnil by se nám sen, kdybychom skončili třetí," řekl slovenský útočník Marián Hossa serveru iihf.com po zápasu s Kanadou.

Hůře dopadli v semifinále Finové. Po kolapsu v první třetině, ve které šestkrát inkasovali z holí amerických hokejistů, dokázali v poslední části vstřelit už jen čestnou branku. Zápas o bronz můžete sledovat od 4:00 na ČT2 a na zpravodajském webu ČT24.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články