Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
České ragby

Do Prahy dorazila část olympijské výpravy

Praha - Tři týdny bude nyní Nikola Sudová dávat pozor, aby neublížila zraněnému kolenu. Plastice přetrženého předního křížového vazu se akrobatická lyžařka podrobí zhruba v polovině března. Dalších šest měsíců ji bude čekat rekonvalescence. Vrchol kariéry tak Sudová posunula za čtyři roky na olympijské hry do Soči. Společně se Sudovou, která se zraněním skončila v olympijském závodu na šestnáctém místě po nepovedeném dopadu po druhém skoku, se dnes z Vancouveru vrátila část olympijské výpravy. Vedle boulařů přijeli také sáňkaři, sjezdaři Klára Křížová, Petr Záhrobský a snowboardisté Michal Novotný, David Bakeš a Šárka Pančochová. Další informace nabízí webový speciál zoh.cz.

Sudová se v nejbližších týdnech bude věnovat rodině a povinnostem, zajde i do školy v Liberci, kde studuje pedagogickou fakultu. Z olympijských her si přivezla hlavně silný zážitek ze svého závodu, v němž jela se sebezapřením, za což se jí i od soupeřek dostalo velkého údivu.



Sudová bude na olympiádu nakonec vzpomínat v dobrém. "Sice kdybych neudělala tu chybu, tak jsem mohla být do šestky, ale nakonec jsem ráda, že jsem to zvládla a dokázala, že to jde," prohlásila. "Měl to být vrchol kariéry, tak se to holt posune," mávla rukou. 

Za čtyři roky jí bude dvaatřicet let, ale chce vydržet a v Soči bojovat o medaili. "Do té doby to vydržím a pak se to moje tělo musí rozsypat," žertovala po patnáctileté kariéře. Nemyslí si ale, že první vážné zranění by zanechalo nějakou stopu v její psychice. "Bylo vidět, že s tím nemám problém," dodala.

Zdroj
ČTK, ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články