Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Čínský pár ovládl volnou jízdu dvojic ve světovém rekordu

Vancouver - Na zimní olympiádě ve Vancouveru se poprvé výrazně připomněla ambiciózní výprava Číny. Sportovní dvojice Süe Šen, Čao Chung-po získala pro Čínu první zlatou medaili v krasobruslení v historii zimních olympiád, navíc ve světovém rekordu. Současnou dominanci asijské velmoci umocnili druzí Čching Pchang a Ťian Tchung, bronz putuje zásluhou Aliony Savchenkové a Robina Szolkowého do Německa. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

Nejcennější medaili získali vítězní Číňané díky světovému rekordu 216,57, navíc vedli už po krátkém programu. Volnou jízdu měli dnes lepší jejich krajané Čching Pchang a Ťian Tchung, kteří se ke stříbru vyhoupli ze čtvrté příčky. Bronz putuje zásluhou Aliony Savchenkové a Robina Szolkowého do Německa.

Sportovním dvojicím vládli padesát let sovětští a později ruští zástupci, ti tentokrát zůstali úplně bez medaile. Až čtvrtí skončili po několika chybách a pádu Yuko Kavagutiová s Alexandrem Smirnovem.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články