Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Boulařku Sudovou čeká hra vabank

Vancouver - Akrobatická lyžařka Nikola Sudová povede na olympiádě bitvu hop nebo trop. Do kvalifikace soutěže boulařek ve Vancouveru nastoupí navzdory bolesti, jíž bude trpět vinou přetržených vazů jejího zraněného levého kolena. Kvalifikace je na programu v neděli ráno v 1:30, finále o tři hodiny později. Olympijské dění můžete sledovat živě na kanálech ČT4, ČT2 a zpravodajském webu ČT24. Informace najdete také na serveru zoh.cz.

I přes problémy s kolenem chce Sudová jet naplno a pokusit se o nemožné. Postoupit do finále a bojovat o cenný kov, o kterém snila a k němuž měla před zraněním blízko. Už testovala své možnosti při tréninku.

Ten první neproběhl podle představ české závodnice. Koleno sice vydrželo a ortéza se musela jen lehce poupravit, trať ale byla zledovatělá, což obzvlášť při dopadech kolenu nepomůže. "To vůbec nebylo ideální," pravila po prvním tréninku Sudová. Druhá zkušenost už byla lepší. "Trať je pro mě daleko lepší v porovnání s předevčírem, kdy to byl ledový kopec," řekla boulařka. Předtím měla podle svých slov problémy trať sjet, každý náraz ledové sjezdovky byl cítit. "Bolelo samozřejmě víc. Tohle je měkké a já si můžu dovolit víc riskovat. Kdyby to bylo takhle v sobotu, tak by to bylo výborné," dodala Sudová.

Ve skocích je Sudová opatrná, zranění ji omezují a bude muset z obtížnosti slevit. Salto by problémy dělat nemělo, horší to bude u helikoptéry. "Bohužel s roznožkou nepůjde, protože ten impuls tam nejde udělat. Koleno zapíchne a noha vypne," popsala Sudová.

Těžko může Sudová vinou zranění myslet na zlato. Na to si bude brousit zuby zejména domácí favoritka Jennifer Heilová, která bude obhajovat zlato z Turína a také se jí letos extrémně daří. Hned za ní ale bude silná americká sestava Heather McPhieová, Hannah Kearneyová a Shannon Bahrkeová. Počítat se musí také s další Kanaďankou Kristi Richardsovou i s Japonkou Aiko Uemurovou.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články