Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Bank dojel v obřím slalomu ve Slovinsku 15., je ve finále SP

Kranjska Gora (Slovinsko) - Český lyžař Ondřej Bank obsadil v obřím slalomu v Kranjské Goře 15. místo. Díky čtvrtému nejlepšímu výsledku v sezoně se probojoval do finále Světového poháru, které se uskuteční v polovině března v Garmisch-Partenkirchenu. Kryštof Krýzl dojel na 22. příčce. Z vítězství se radoval Rakušan Marcel Hirscher, který si připsal druhý triumf v sezoně. Druhé místo obsadil Nor Kjetil Jansrud, třetí byl lídr průběžného pořadí seriálu v obřím slalomu Američan Ted Ligety..

"Konečně se mi to povedlo, finále si opravdu užiju. Tento výsledek ve svěťáku stavím velmi vysoko," řekl Bank. "V určitém ohledu je to pro mě více než olympiáda, protože tam je to o jednom závodu, kdežto tady o celé sezoně. Jde o potvrzení dlouhodobé výkonnosti," prohlásil ke svému 20. místu v celkovém pořadí obřího slalomu.

Krýzl si 22. místem vyrovnal osobní maximum v disciplíně. "První kolo se mi povedlo, stejně jako druhé. Jen na konci jsem to trochu podržel, protože jsem nechtěl vypadnout jako ve Val d'Isere," uvedl Krýzl, který utrpěl v červnu vážné zranění páteře. Oba čeští reprezentanti si vylepšili umístění z pátečního závodu, v němž skončil Bank na 24. a Krýzl na 26. příčce. Krýzl dnes bodoval počtvrté v sezoně a potřetí za sebou. "To je fantazie," neskrýval spokojenost. "Včera jsem chtěl ve druhém kole dojet, dneska jsem to mohl více pustit," řekl.

Do nedělního slalomu, posledního závodu před olympijskými hrami, opět nastoupí kompletní česká čtveřice Bank, Krýzl, Filip Trejbal a Martin Vráblík.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články