Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bank s Krýzlem bodovali v obřím slalomu v Kranjské Goře

Kranjska Gora (Slovinsko) - V obřím slalomu Světového poháru v Kranjské Goře bodovali dva čeští lyžaři. Ondřej Bank obsadil 24. pozici a dvě místa za ním skončil Kryštof Krýzl, který v této disciplíně bodoval podruhé v kariéře. Závod vyhrál Američan Ted Ligety. Dnešní závod byl náhradou za nedokončený obří slalom v Adelbodenu, který byl zrušen kvůli mlze. Bank tehdy figuroval po první jízdě, kterou nestihlo jen pár lyžařů, na desátém místě a útočil na nejlepší výsledek v kariéře.

Tentokrát mu první jízda tolik nevyšla a do druhého kola šel z 29. místa, když na první nepostupovou příčku měl náskok pouze desetinu sekundy. Lépe si vedl Krýzl, jenž byl dvaadvacátý. Stejnou pozici obsadil v konečném pořadí předloni v prosinci v americkém Beaver Creeku, kdy poprvé dokázal v obřím slalomu bodovat. Své postavení sice neudržel, ale body si připsal.

Bank se blýskl ve druhém kole desátým časem a polepšil si. "Byly tam nějaké chybičky, dalo se jet rychleji. Ale jsme rádi, že jsme byli dva v druhém kole," řekl nejlepší český sjezdař.

Ve druhé jízdě porazil i obhájce prvenství ve Světovém poháru Nora Aksela Lunda Svindala, který po prvním kole vedl. Nakonec však nedosáhl ani na stupně vítězů a skončil čtvrtý. Olympijský vítěz v kombinaci Ligety vyhrál ve Světovém poháru popáté v kariéře o 34 setin před Rakušanem Marcelem Hirscherem.

Ted Ligety
zdroj: usskiteam.com
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články