Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Bauer jede poslední předolympijský závod, Záhrobská slalom speciál

Otepää/Maribor - Olympijské generálky čekají o víkendu dvě česká lyžařská esa, ačkoliv zimní hry ve Vancouveru začnou až za více než tři týdny. Slalomářka Šárka Záhrobská má před sebou v Mariboru slalom speciál a běžec na lyžích Lukáš Bauer startuje v Otepää. Sobotní závod českého běžce můžete sledovat v přímém přenosu od 13:10 na ČT2, v neděli pak od 9:10 hod. a od 12:10 na stejném kanálu slalom žen se Šárkou Záhrobskou.

Trojnásobná medailistka z mistrovství světa slalom v Mariboru za ostrou zkoušku na olympiádu nebere. "Zbývá přece ještě měsíc, a to je dlouhá doba, může se hodně stát. A jednou pojedu ještě slalom Světového poháru v rámci kombinace," uvedla Záhrobská. Bauer se spíše těšil, že zkusí v Otepää vyhrát klasickou patnáctku potřetí za sebou. "Rád bych hattrick, ale bude to hodně těžké," uvedl běžec na webu.

Oba sportovce přivítala slota

Záhrobská se letos v každém slalomu SP vešla do elitní desítky. V Mariboru závodnice přivítalo nevlídné počasí. "Byla mlha a sněžilo, ale sjezdovka je dobře upravená, měla by zůstat tvrdá i pro závody. Znám ji velmi dobře z juniorského mistrovství světa a ze svěťáků. Nahoře je pro obří slalom hodně placatá, až později ubíhá dolů."

Bauer měl sice při tréninku devítistupňový mráz, ale přesto mrholilo. Brýle použít nemohl a na těle se mu vytvořila krusta. "Byl jsem takovej sněhulák," popsal. Okruh ale v Estonsku zůstává stejný. "Akorát na třetím kilometru prodloužili sjezd a přidali zatáčku. Tak tam se úplně necítím, ale všechno ostatní dopodrobna znám," řekl.

Největším soupeřem Bauera v Otepää bude jeho největší sok na klasické patnáctce a jediný přemožitel z mistrovství světa v Liberci Andrus Veerpalu. "Cologna a Northug závod vynechávají, ale třeba pro Nory je to poslední možnost nominace na olympijskou padesátku, takže to bude náročný závod," uvažoval Bauer. Po návratu z Estonska už stráví doma jen tři dny a ve středu odletí do Kanady na závěrečný tréninkový kemp v Silver Star. V Canmore na Světovém poháru by se už objevit neměl.

Záhrobská už je tři týdny z domova. Psychickou únavu ale necítí, navíc jede podle plánu. "Možná není úplně pohodlné každé tři dny se stěhovat do jiného hotelu, ale mám veškerý komfort. Jsem ve věku, kdy mě to ještě baví. Psychicky i fyzicky jsem v pohodě. Nic mě nebolí, naraženiny a odřeniny z prosincového pádu už zmizely," uvedla.

Lukáš Bauer
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články