Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Záhrobská skončila ve Flachau sedmá

Flachau (Rakousko) - Lyžařka Šárka Záhrobská obsadila sedmé místo ve slalomu Světového poháru ve Flachau, po první jízdě přitom útočila na stupně vítězů. I v šestém slalomu sezony skočila v elitní desítce. Takovou vyrovnaností se nemůže pochlubit žádná z jejích soupeřek. Z vítězství se radovala Rakušanka Marlies Schildová. Vedoucí žena po 1. kole Němka Susanne Rieschová v boji o prvenství chybovala a do cíle se vůbec nedostala. Druhou příčku udržela její starší sestra Maria, která se díky tomu dostala do čela hodnocení disciplíny.

"Druhé kolo jsem neudržela, nahoře udělala pár chyb, a to se pak těžko dohání," přiznala Záhrobská. Než ale udělá ze svého výkonu závěry, chce se podívat na video. "Ale nebyla to čistá jízda, něco jsem podjela, někde měla kolizi," líčila. Přitom trať byla tvrdá a Záhrobská nebyla ani nervózní. "Jsem čím dál klidnější, ale někdy se to nepovede a pak se to veze," uvedla lyžařka, která do čtvrtka zůstane v Rakousku a bude trénovat. V pátek se přesune do Mariboru na další závod.

Z dalších favoritek vypadly už v 1. kole také vítězka dvou letošních slalomů Sandrine Aubertová z Francie, Anja Pärsonová ze Švédska i vedoucí žena seriálu Lindsey Vonnová. "Od té doby, co jsem se zranila, se mi ve slalomu nedaří. Nic jsem nezměnila, ale už nemám tu sebedůvěru," vysvětlila Američanka neúspěchy v technicky náročných závodech, ve kterých ji omezuje zlomenina zápěstí. "Naštěstí už moc slalomů do konce sezony nezbývá," dodala s tím, že si naplánovala navíc speciální slalomový trénink před dalším Světovým pohárem v Mariboru.

Schildová se dostává do skvělé formy

Po dlouhodobé zdravotní pauze, kdy musela vynechat celou minulou sezonu, vyhrála Marlies Schildová již druhý slalom. Ve druhém kole dokázala smazat sekundové manko na sestry Rieschovy a díky nejrychlejší jízdě ze všech zvítězila s náskokem 34 setin. V pořadí disciplíny už se dostala na druhé místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články