Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Slalom SP: Vítězem Lizeroux, Bank patnáctý

Adelboden - Slalom Světového poháru v Adelbodenu vyhrál Francouz Julien Lizeroux, jemuž přitom patřilo po prvním kole až dvanácté místo. Francouzský závodník zaznamenal třetí prvenství v kariéře díky bezchybné druhé jízdě. O 34 setin sekundy za ním skončil Rakušan Marcel Hirscher, osm desetin ztratil třetí Chorvat Ivica Kostelič. Čtvrtým místem si vedení v celkovém pořadí SP pojistil Benjamin Raich. Český reprezentant Ondřej Bank obsadil 15. příčku, bodoval i osmnáctý Filip Trejbal.

Julien Lizeroux
zdroj: ČTK/AP autor: AP Photo/Alessandro Trovati

Bank si spravil chuť po sobotním zrušeném obřím slalomu, v němž figuroval dokonce na průběžné desáté pozici. V prvním kole měl štěstí, že se s mankem 2,39 sekundy za vedoucím Mattiasem Harginem protlačil jako poslední do druhé jízdy. V té využil nejvýhodnější startovní pozice a posunul se do elitní patnáctky. V té byl ve slalomu naposledy před třemi lety právě v Adelbodenu.

Jeho kolega Trejbal zvládl lépe první kolo, po kterém byl průběžně dvacátý, a po vypadnutí řady favoritů si ještě o dvě místa polepšil. Bodoval tak ve třetím slalomu za sebou.

Vítězný Lizeroux díky bezchybné druhé jízdě zaznamenal třetí prvenství v kariéře. "Dokonalost v lyžování neexistuje. Byl jsem naštvaný na školáckou chybu, co jsem udělal na konci prvního kola. Vždycky jedu na sto procent a moc o tom nepřemýšlím. Pak se mohou odehrát závody jako ten dnešní," usmíval se Lizeroux, na jehož výkon v druhém kole pěli ódy i největší soupeři.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články