Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Skikrosař Kraus skončil v Les Contamines třetí

Les Contamines (Francie) - Skikrosař Tomáš Kraus obsadil v závodu Světového poháru ve francouzském Les Contamines třetí místo a poprvé v sezoně dosáhl na medailovou pozici. V průběžném pořadí se posunul na šesté místo. Zvítězil Francouz Xavier Kuhn před Kanaďanem Stanleym Hayerem. V čele poháru však zůstává Švýcar Schmidt. Soutěž žen vyhrála Kanaďanka Ashleigh McIvorová.

Kraus zahájil olympijskou sezonu pátým místem v italském Innichenu, ve druhém závodu SP vypadl ve čtvrtfinále a v rakouském St. Johannu pak dokonce poprvé v kariéře neuspěl v kvalifikaci. Do finále se čtyřnásobný celkový vítěz SP a dvojnásobný mistr světa probojoval až dnes a bronz z francouzské trati ho v průběžném pořadí pohárového seriálu vynesl na šestou pozici.

Tuto trať přitom neměl český závodník v minulosti moc v oblibě i proto, že se na ní dá předjíždět a musí se jezdit hodně takticky. "Což je složité, ale dneska jsem to zvládl," uvedl Kraus. Jeho silnou zbraní jsou totiž starty. V dnešním závodu ale neměl moc dobrou pozici, neboť v kvalifikaci obsadil čtrnácté místo. "Nemohl jsem počítat s prvním místem po startu a už v druhé jízdě jsem musel předjíždět, abych postoupil," poznamenal Kraus.

Vyřazovací jízdy se v Les Contamines měly uskutečnit už v sobotu, kvůli mlze však musely být odloženy na dnešek. Probojoval se do nich i Zdeněk Šafář, který obsadil 25. místo.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články