Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Kraus ve Světovém poháru poprvé neuspěl v kvalifikaci

St. Johann (Rakousko) - Skikrosař Tomáš Kraus poprvé v kariéře nepostoupil do hlavního závodu Světového poháru. Čtyřnásobný držitel Křišťálového glóbu pro vítěze seriálu dnes obsadil v kvalifikaci na úterní závodu v rakouském St. Johannu 40. místo. Český adept na medaili na olympiádě ve Vancouveru z toho však nedělal vědu. "Ani jsem nechtěl jet, protože to byla nejhorší trať, co byla postavena. Nakonec jsem jel, ale asi jsem to bral moc na jistotu a nevešel se tam," řekl Kraus. Na poslední postupové 32. místo ztratil přes dvě desetiny.

Velmi náročnou trať organizátoři prolili vodou, takže byla ledová a dvanáct jezdců kvalifikaci nedokončilo, včetně českého závodníka Jakuba Kopřivy. Zdeněk Šafář do cíle dojel, ale obsadil až 60. místo. 

Už loni na stejném svahu organizátoři připravili velmi náročnou trať a většina lyžařů si stěžovala. Pořadatelé slíbili, že se to letos opakovat nebude. "A bylo to ještě horší," stěžoval si Kraus. "Tohle není cesta, kterou by se náš sport měl posouvat," mínil. "Hodně mladých jezdců to riskovalo a pustili se tam naplno, ale já ne. Ani jsem si nedovedl představit, jak tam pojedeme ve čtyřech," prohlásil.

Kraus: Chci si zvednout sebevědomí

Na začátku sezony chtěl soupeře strašit svými triumfy, podobně jako v minulých sezonách. "To zatím moc nevychází," řekl. Ale rozhodně necítí, že by mu ostatní ujížděli. Prostě jen prý vsadil na jistotu a zdraví. "První dva závody byly normální, určitě to není žádné drama," komentoval páté a desáté místo. "Rozhodně to neberu jako pohromu," ujistil. 

V dalších čtyřech závodech SP do olympiády však chce opět ukázat svou sílu a zvednout si sebevědomí. "Další závody nesmím podcenit," řekl jasně. Čekají ho ještě X-Games v zámoří a relativně dlouhá doba na trénink do olympijského závodu. "Já si myslím, že je dost času dát se do kupy a připravit se," dodal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články