Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Evropská a Konferenční liga UEFA

Sudová: Dvojitou helikoptéru za každou cenu skákat nemusím

Praha – Jednou z medailových nadějí pro nadcházející zimní olympijské hry ve Vancouveru je akrobatická lyžařka Nikola Sudová, která absolvovala olympiádu v Salt Lake City a v Turíně. Do olympijské sezony navíc vstupuje jako třetí žena z mistrovství světa. A její ambice jsou jasné. "Určitě bych chtěla, stejně jako dalších patnáct holek, dovézt nějakou medaili. Ale jsou jen tři, takže určitě budu muset bojovat," řekla Sudová.

Jak Sudová sama přiznává, za poslední čtyři roky se v celkovém hodnocení Světového poháru umísťuje do skvělého pátého místa. "Byla jsem třikrát čtvrtá a jednou druhá, takže se dá říct, že výkyvy nemám. Můžu si troufnout říct, že příští rok bych měla ve špičce opět být," odhaduje mladá boulařka své naděje ve Vancouveru.

Sudová už dlouhou dobu odpovídá na otázku ohledně příprav nového skoku. Předvede jej ve Vancouveru? "Už neříkám, že je to nový skok. V několika závodech jsem ho již skočila. V minulém roce jsem dvojitou helikoptéru nezařadila ani jednou, takže bych to letos chtěla zkusit," tvrdí s tím, že poctivě trénuje. "Je na to potřeba výška a je to náročné na dopad. Nerada bych riskovala nějaké zranění," říká Sudová a jedním dechem dodává, že za každou cenu ve Vancouveru dvojitou helikoptéru předvádět nebude.

Pokud by se pro skok přece jen rozhodla, velký podíl by na tom měly ostatní soupeřky. "Pokud zjistíme, že riskovat nebudou, ani já bych neměla riskovat, protože v posledních dvou závodech Světového poháru jsem dělala skoky, které mám zažité, odskákané, a ačkoliv jsem byla po nemoci, byla jsem schopna být ve špičce," tvrdí.

Menší komplikací v letní přestávce byla změna lyží. Její dřívější model se již přestal vyrábět. Sudová tak musela s trenérem Radkem Herotem hledat nového výrobce. Tím se nakonec stala česká firma Lusti.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články