Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Skikrosař Kraus skončil na úvod olympijské sezony pátý

Innichen (Itálie) - Skikrosař Tomáš Kraus začal olympijskou sezonu pátým místem. V italském středisku Innichen dnes skončily jeho naděje na stupně vítězů v semifinále, v malém finále pak čtyřnásobný vítěz seriálu SP nezaváhal. Závod vyhrál Švýcar Michael Schmid, ženám kralovala Švédka Anna Holmlundová. Druhý závod mají skikrosaři na programu v úterý.

Pětatřicetiletý Kraus zvládl bez problémů první kolo a vypořádal se i s nepříjemnou kolizí ve čtvrtfinále. Český jezdec vedl a zezadu mu na patky lyží najel Američan Daron Rahlves, ale Kraus kontakt ustál a jízdu vyhrál.

V semifinále Kraus oproti svým zvyklostem špatně odstartoval, ocitl se za soupeři a do cíle dojel poslední. Důvodem byla podle něj skutečnost, že jako sedmý muž kvalifikace si vybíral startovní branku až jako třetí, takže neměl příliš výhodnou pozici. "Navíc jsem podcenil první bouli, nabral tam ztrátu a už to nedohnal," vysvětlil Kraus. "Ale rozhodně byl dnešní závod super, všechno jsem si vybojoval sám, nepotřeboval jsem žádné štěstí," doplnil spokojeně.

V malém finále už opět Kraus předvedl dominantní jízdu, i když opět neměl ideální start, a bezpečně si dojel pro páté místo. Finále suverénně ovládl vítěz kvalifikace Schmid, který se radoval teprve z druhého vítězství v závodu Světového poháru v kariéře.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články