Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Touchdown

Švýcarská lyžařka Aufdenblattenová vyhrála poprvé závod SP

Val d'Isere (Francie) - Švýcarská lyžařka Fränzi Aufdenblattenová vyhrála superobří slalom ve Val d'Isere a v 168. závodu Světového poháru se dočkala první výhry. Závod ve dvacetistupňovém mrazu se vydařil i dalším Švýcarkám, mezi nejlepšími sedmi jich bylo celkem pět. Osmadvacetiletá Aufdenblattenová, která dosud byla v SP nejlépe dvakrát třetí, porazila o 23 setin krajanku Nadiu Stygerovou. Švýcarský blok rozbila úřadující vítězka seriálu Lindsey Vonnová z USA, která se zároveň dostala do čela průběžného pořadí.

Vonnová, jež na Stygerovou ztratila tři setiny, vstupovala do závodu se stejným bodovým ziskem jako Maria Rieschová. Německá slalomářka dnes obsadila 20. místo a v boji o celkový triumf ztratila.

Švýcarskou dominanci ve Val d'Isere podtrhly čtvrtým místem Fabienne Suterová a dělenou šestou pozicí ve stejném čase Martina Schildová a Dominique Gisinová. Mezi ně se vešla Italka Nadia Fanchiniová.

Závod na sjezdovce Oreiller-Killy, kde se kvůli špatnému počasí nemohl jet sobotní sjezd, poznamenal těžký pád domácí Marie Marchandové-Arvierové. Francouzská vicemistryně světa ztratila rovnováhu a upadla několik bran před koncem. Čtyřiadvacetiletou lyžařku dlouho ošetřovali na trati, podle předběžné diagnózy utrpěla těžký otřes mozku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články