Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ČEZ Extraliga 2023/2024

Bergenová a Björndalen vyhráli biatlonistický sprint v Östersundu

Östersund (Švédsko) – Norka Tora Bergenová zvítězila ve 7,5kilometrovém sprintu v rámci druhého závodu světového poháru biatlonistek ve švédském Östersundu. Na druhém místě doběhla se ztrátou 6,8 sekundy Ruska Olga Medvedcevová a třetí skončila Kaisa Mäkäräinenová z Finska. Na první bod zatím čekají české biatlonistky, protože nejlepší Magda Rezlerová skončila v östersundském sprintu na 51. místě. Mezi muži triumfoval Nor Oleho Einara Björndalena před svým krajanem Emilem Heglem Svendsenem a Američanem Timem Burkem. Z pětice českých reprezentantů bodoval jen 35. Tomáš Holubec.

Obhájci celkového prvenství v SP Björndalenovi nečinil potíže rychlý desetikilometrový běh ani střelba. Neudělal žádnou chybu a vzhledem k jeho běžeckým schopnostem nebylo o vítězi pochyb. Počet svých triumfů zaokrouhlil pětatřicetiletý Nor na 90, čímž opět posunul rekord v počtu vítězství ve kterémkoli zimním sportu.

Naopak ženský závod byl dramatický. Osmadvacetiletá Bergenová dlouho zaostávala za Medvedcenovou. I po druhé položce ztrácela kolem sedmi sekund, ale nakonec však Rusku i díky bezchybné střelbě překonala a doběhla si pro páté vítězství v kariéře. O jedinou desetinu utekly stupně vítězů vítězce prvního závodu sezony a obhájkyni celkového prvenství Heleně Jonssonové ze Švédska, přestože i ta dnes bezchybně střílela.

Češkám se stejně jako v úvodním závodě ani tentokrát nedařilo právě na střelnici. Zatímco vleže minula jednou pouze Zdeňka Vejnarová, při "stojce" nasbíraly závodnice dohromady celkem osm chyb.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články