Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Sáblíková bude v Calgary hájit vedení v SP

Calgary (Kanada) - Třetí start na trati 3000 metrů v sezoně dnes čeká českou rychlobruslařskou hvězdu Martinu Sáblíkovou. Svěřenkyně trenéra Petra Nováka bude v Calgary hájit vedení v průběžném pořadí Světového poháru na dlouhých tratích a zároveň se bude snažit oplatit Němce Stephanii Beckertové tři týdny starou porážku z Heerenveenu. Sáblíková se společně s týmovými kolegy v Kanadě připravuje od začátku minulého týdne, stále se však vyrovnává s aklimatizací.

"Když jsme sem odjížděli, tak jsem prorokoval, že bude atakovat světový rekord na trojku. Teď už jsem skeptičtější. Pořád se jí chce spát. Únava je na ní vidět. Snad to ale odezní," přál si Novák. 

I proto dvaadvacetiletá rychlobruslařka o víkendu startovala na tamních regionálních závodech jen v sobotu. "Kdyby Martina jela v neděli, tak by se trápila. To už bylo vidět v sobotu na rozběhu. Bylo vidět, že je unavená. Podobně na tom byli i kluci," uvedl Novák.

Ve velmi dobrém světle se ale o víkendu představila Karolína Erbanová, která hned dvakrát překonala český rekord na 500 metrů. I díky tomu se náročný kouč rozhodl, že sedmnáctiletou juniorku zřejmě přihlásí při calgarském SP i na pětistovku, stejně jako Sáblíkovou.

Obě rychlobruslařky se představí na tratích 3000 i 1500 metrů, Erbanová nebude chybět ani na nedělním kilometru. Milan Sáblík pojede patnáctistovku a Pavel Kulma pětku. V neděli by Sáblík, Kulma a Zdeněk Haselberger měli startovat v závodě štafet.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články