Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Nepřízeň počasí zajistila Ackermannovi celkový triumf, Kožíšek vybojoval šesté místo

Lahti (Finsko) - Německý sdruženář Ronny Ackermann se stal s předstihem celkovým vítězem Světového poháru v severské kombinaci. Ke třetímu Křišťálovému globu mu pomohla nepřízeň počasí, kvůli níž musel být zrušen dnešní sprint v Lahti. Třicetiletý Němec má tak dva závody před koncem sezony nedostižný náskok 237 bodů před Američanem Billem Demongem.

Dušan Kožíšek
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Trojnásobný mistr světa Ackermann kraloval Světovému poháru již v letech 2002 a 2003, od té doby si rekordní čtyři výhry za sebou připsal finský fenomén Hannu Manninen, jemuž se letos vůbec nedaří.

Běžec na lyžích Dušan Kožíšek vybojoval ve sprintu Světového poháru v Lahti stejně jako loni šesté místo a vyrovnal svůj nejlepší individuální výsledek v kariéře. Český reprezentant dnes vyhrál čtvrtfinálový i semifinálový běh volnou technikou. Ve finále doplatil na kolizi soupeřů, kteří ho vytlačili mimo trať, a do bojů o medaile nezasáhl.

Vítězem závodu se stal jednadvacetiletý Nor Anders Glörsen, který prošel vyřazovacími boji bez zaváhání a připsal si druhé vítězství v kariéře. Mezi ženami triumfovala olympijská vítězka ve sprintu Kanaďanka Chandra
Crawfordová. Vedoucí závodnice Světového poháru Fin Virpi Kuitunenová, která ve středu vyhrála sprint klasickou technikou ve Stockholmu, dnes nepostoupila z kvalifikace. 

Nedařilo se ani nejbližšímu pronásledovateli Lukáše Bauera ve Světovém
poháru Renému Sommerfeldtovi. Německý lyžař skončil v kvalifikaci na 36. místě a dál ztrácí na českého běžce 408 bodů. 

V neděli se v Lahti uskuteční závod na 15 km klasickou technikou a Bauer si už může zajistit jako první českých běžec v historii Křišťálový glóbus.

Zdroj
ČT24, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články