Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Bauer zahájí olympijskou sezonu v Kuusamu

Kuusamo (Finsko) - Běžec na lyžích Lukáš Bauer zahájí olympijskou sezonu ve finském Kuusamu. Vicemistr světa z Liberce poběží v neděli 15 kilometrů klasickou technikou. Bývalý vítěz Světového poháru vynechal o uplynulém víkendu úvodní díl SP v norském Beitostölenu. Důvodem byl fakt, že po říjnovém výpadku zaviněném nemocí věnoval raději čas přípravě. Ke startu se Bauer definitivně odhodlal dnes po dohodě s trenérem Miroslavem Petráskem a testu v tréninku. Na tratích, kde se v neděli poběží závod, absolvoval 10 km klasicky.

"Nejezdím technicky špatně, tak se uvidí. Pojedu bez očekávání a beru to jako kvalitní trénink," uvedl Bauer.

Do prvního ostrého testu s konkurencí na prahu sezony s vrcholem na olympiádě ve Vancouveru vstoupí bez ladění a z tréninku, který je objemovější, než by byl normálně. "Bude to boj, asi ne o elitní desítku, ale neměl by to být propadák," uvažoval běžec. "Jdu to zkusit. Člověk si dožene své resty a pak se mu to hodí."

Klasická patnáctka je v posledních sezonách jeho nejúspěšnější tratí. Na této distanci získal stříbro na ZOH v Turíně, v minulé sezoně skončil druhý právě v Kuusamu, vyhrál v Otepää a získal stříbro na šampionátu v Liberci.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články