Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Rychlobruslařka Pechsteinová neuspěla s odvoláním

Lausanne (Švýcarsko) - Německá rychlobruslařka Claudie Pechsteinová neuspěla s odvoláním proti dvouletému trestu za krevní doping. Mezinárodní sportovní arbitráž CAS v Lausanne potvrdila, že pětinásobná olympijská šampionka nesmí závodit a přijde tak o olympiádu ve Vancouveru. Nejúspěšnější německá reprezentantka na zimních olympijských hrách chce svůj případ poslat před Švýcarský federální soud. Ten má právo zvrátit rozhodnutí CAS, neboť arbitráž má sídlo v Lausanne.

"Je strašně těžké takové rozhodnutí přijmout. Ale už nejsem šokovaná a beru to, jak to je. Před tribunálem není místo pro sport, ve kterém se tak často volá po fair play," uvedla Pechsteinová.

Sedmatřicetiletá soupeřka české hvězdy Martiny Sáblíkové dostala v červenci dvouletý trest za doping kvůli podezřelým výsledkům krevních testů, ačkoli v jejím těle nebyla nikdy nalezena zakázaná látka.

Rychlobruslařka jakékoli podvádění popírá a snaží se o zrušení trestu, který jí má vypršet 9. února 2011. "Je zcela nepochopitelné, že jsem potrestána bez důkazů," konstatovala Pechsteinová.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články