Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sokolský zpravodaj

Sjezdař Bode Miller je zpět, připravuje se na olympiádu

Los Angeles - Čtyřnásobný mistr světa Bode Miller se vrací k lyžování. Jednatřicetiletý americký sjezdař bude v nadcházející sezoně závodit ve Světovém poháru a příští rok by chtěl startovat na olympiádě ve Vancouveru. Miller nelyžoval od března, kdy po nevydařeném mistrovství světa ve Val d'Isere předčasně ukončil sezonu, v níž nevyhrál ani jeden závod. Dvojnásobný vítěz Světového poháru tehdy prohlásil, že se radši bude věnovat malé dceři, a uvažoval o úplném konci kariéry.

Nyní je Miller podle agentury Reuters "nadšen, že je zpět, a chce si vybojovat místo v americkém týmu pro olympiádu ve Vancouveru". Rodák z New Hampshiru by totiž rád dal zapomenout na hry v roce 2006 v Turíně, kde spíš zaujal bujarými večírky než lyžařskými výkony a odjel bez medaile.

Miller má mimo jiné na kontě 31 vítězných závodů SP, nejvíc z amerických lyžařů. Na olympiádě v Salt Lake City v roce 2002 získal stříbro v obřím slalomu a v kombinaci, o rok později přidal k dvěma titulům na světovém šampionátu ve Svatém Mořici také stříbro v super-G.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články