Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Ruský biatlonista Čudov je novým mistrem světa ve sprintu

Östersund (Švédsko) - Ruský biatlonista Maxim Čudov zvítězil na mistrovství světa v Östersundu ve sprintu na 7,5 kilometru. Díky bezchybné střelbě byl dnes o necelých dvacet sekund rychlejší než Nor Halvard Hanevold, bronzovou medaili získal jeho krajan a vedoucí muž větového poháru Ole Einar Björndalen. Z českých reprezentantů se nejvíce dařilo obhájci stříbra Michalu Šlesingrovi, jenž skončil šestý.

Maxim Čudov
zdroj: ČT24 autor: ČT24

Díky bezchybné střelbě se Šlesinger neustále držel na hranici první desítky, v závěru tempo ještě vystupňoval a do cíle dojel se ztrátou 55 sekund na Čudova. Do nedělního stíhacího závodu postoupili také zbývající čeští reprezentanti, dnes 23. Zdeněk Vítek, 36. Roman Dostál a 58. Jaroslav Soukup.

Do sprintu nenastoupil jeden z favoritů a loňský vítěz SP Michael Greis. Trojnásobného olympijského vítěze z Turína nepustilo na start nachlazení.    

Dlouho se v dnešním závodě držel na prvním místě v cíli olympijský vítěz individuálního závodu z Nagana Hanevold, jenž kromě tradičně výborné střelby přidal i rychlý běh. S číslem 96 však hned na prvních mezičasech mazal nejlepší výkony svých soupeřů Čudov. Když pětadvacetiletý ruský biatlonista zastřílel čistě i napodruhé, věděl, že mu zlato neunikne. Ve své sbírce úspěchů měl do dnešního dne pouze stříbro ze stíhačky a zlato ze štafety z loňského MS v Anterselvě.    

O prvenství dlouho bojoval také Norský fenomén Björndalen, dvě chyby při druhé zastávce na střelnici jej ale srazily na třetí příčku. I tak získal již 24. cenný kov ze světového šampionátu.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články