Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Cologna vyhrál běžecký světový pohár

Falun (Švédsko) – Švýcarský běžec na lyžích Dario Cologna sesadil Nora Pettera Northuga z čela celkového hodnocení světového poháru a po vítězství ve finálovém čtyřzávodě získal tuto trofej pro sebe. Třiadvacetiletý závodník zvítězil v závěrečném běhu na 15 kilometrů volnou technikou a navázal tak na výhru ve skiatlonu. Stal se tak nejmladším vítězem běžeckého SP v historii. Obhájce loňského celkového vítězství Lukáš Bauer doběhl dnes dvanáctý a patří mu konečná devátá příčka.

Dario Cologna
zdroj: ČTK autor: Radek Petrášek

Cologna zvládl patnáctikilometrovou trať v čase 35:57,2. Na druhém místě skončil s více než čtyřicetivteřinovou ztrátou Vincent Vittoz z Francie, třetí byl Rus Alexandr Legkov. Bauer na dvanácté příčce ztratil na Colognu minutu a 14,9 sekundy.

Nejlepší z českých reprezentantů ve Falunu byl Koukal, který doběhl na deváté příčce. Na vítězného Colognu ztratil minutu a 12,6 sekundy. Třicetiletému lyžaři se ve finále SP dařilo, v pátečním prologu obsadil třetí místo a v sobotním skiatlonu byl sedmý. Po nepřesvědčivých výsledcích, kterých dosahoval po většinu sezony, však celkově obsadil až 47. místo.

Jiří Magál v dnešním závodě skončil na 27. příčce, Milan Šperl byl 46., Aleš Razým doběhl na 54. pozici a Dušan Kožíšek byl o tři místa horší.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články