Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MČR v půlmaratonu

Sáblíková útočí na zlatou medaili

Vancouver - Povzbuzená ziskem stříbrné medaile na trati 3000 metrů se česká rychlobruslařská hvězda Martina Sáblíková pokusí získat třetí zlatou medaili na mistrovství světa na pětikilometrové trati za sebou. Jednadvacetiletá Sáblíková měla sice v minulých dnech menší zdravotní problémy, ve čtvrtek se s jejich následky však vypořádala výborně. Ve svém druhém vystoupení v dějišti olympijských her v příštím roce by ale ráda získala zlatou medaili. I přesto, že vždy mluví o tom, že spokojena bude, když nebude chybět na stupních vítězů.

Bezprostředně po absolvování trojky Sáblíková myslela hlavně na to, aby opět zalehla do postele a mohla odpočívat. "Lehnu si, zajdu na večeři a zase půjdu spát. V pátek se postavím na chvilku na led a pak to asi necháme až na závod," řekla Sáblíková ve čtvrtek večer. Že by se na start půlkilometrové trati nepostavila, si ona ani její trenér Petr Novák nepřipouštěli. "Ona pojede, nepoloží ji to. V cíli sice vypadala děsně a byla úplně grogy, z toho se ale dostane," řekl Novák.

Sáblíková bude na trati 5000 metrů hlavní favoritkou. V této sezoně vyhrála nejdelší ženskou trať ve třech ze čtyř případů, kdy se jela. Pouze na Světovém poháru v Moskvě nestačila na Claudii Pechsteinovou, která však kvůli nemoci ve Vancouveru nestartuje. Legendární Němka v listopadu ukončila sérii výher Sáblíkové táhnoucích se od roku 2006.

Ve Vancouveru by hlavní soupeřkou nejlepší české sportovkyně roku 2007, která v této sezoně vybojovala zlatou medaili na MS ve vícebojích a na ME skončila třetí, měly být Kanaďanky Kristina Grovesová, Clara Hughesová a nizozemská šampionka z trojky Renate Groenewoldová. Černým koněm by mohla být Němka Stephanie Beckertová.

Sáblíkovou čeká ještě závod družstev

V neděli Sáblíkovou čeká ještě poslední závod ročníku. Společně s Andreou Jirků a Karolínou Erbanovou se představí v závodě družstev. Překvapivé vítězky Světového poháru nepatří mezi medailové aspirantky, pokusí se však soupeřky zaskočit, pokud bude mít Sáblíková ještě dostatek sil. Zlaté medaile z loňského mistrovství světa v Naganu obhajuje Nizozemsko.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články