Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Lyžování ČR 2024

Záhrobský vyhrál i pátý superobří slalom sezony Evropského poháru

Crans-Montana (Švýcarsko) - Svou životní sezonu završil český lyžař Petr Záhrobský pátým triumfem v pátém superobřím slalomu Evropského poháru. Už v únoru si starší bratr slalomářské hvězdy Šárky v Tarvisiu zajistil celkové vítězství v kontinentálním seriálu a dnes ho potvrdil další výhrou ve finále EP.

Ve švýcarském středisku, kde od středy hustě sněží, porazil Záhrobský na zkrácené trati o osm setin sekundy Rakušana Floriana Scheibera. "Měl jsem dnes i trochu štěstí. Drželo se mě celou sezonu, určitou výhodou byla pokaždé i nízká startovní čísla. Ale nebýt mých dobrých výkonů a výborně připravených lyží, tak by ta čísla nebyla moc platná," uvedl v tiskové zprávě osmadvacetiletý lyžař, jenž v této sezoně dokázal jako první Čech v historii bodovat ve sjezdu a super-G ve Světovém poháru.

Záhrobský se tak dnešním triumfem pohodlně přehoupl přes metu 450 bodů a v příští sezoně EP tak bude mít ve všech disciplínách právo startu hned za první patnáctkou.

Svůj úspěch v super-G může Záhrobský ještě doplnit v celkovém hodnocení, v němž mu zatím patří třetí pozice. Ve finále EP se ještě jede obří slalom a slalom speciál.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články