Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Čeští skokané překvapili na Ještědu pátým místem

Liberec - České družstvo obsadilo v závěrečném závodu skokanů na lyžích na libereckém šampionátu páté místo. Kvarteto ve složení Lukáš Hlava, Ondřej Vaculík, Jakub Janda a Roman Koudelka tak dosáhlo nejlepšího umístění na velké akci od roku 1993, kdy tým na mistrovství světa ve Falunu skončil druhý. Zlato dnes na Ještědu získali favorizovaní Rakušané, kteří tak na mistrovství zkompletovali vítězný hattrick, před Norskem a Japonskem. Nepříjemně překvapily hlavně týmy Ruska a Německa, které ani nepostoupily do druhého kola mezi posledních osm.

Nejlepší týmy se na stupních vítězů poskládaly úplně stejně jako před dvěma lety v Sapporu. Velký vzestup zaznamenali Češi, kteří na posledním MS ani na olympiádě v Turíně nepostoupili do finálové osmičky a skončili pokaždé devátí. Dnes měli po dlouhé době na dosah dokonce senzační medaili, od třetího Japonska je dělilo 18 bodů.

"Měli jsme to rozjeté perfektně. Ale když jsme byli tak blízko medaili, tak to je trochu škoda. Mrzí mě to i kvůli klukům, kteří skvěle zabojovali. Při mém posledním skoku se ale zase otočily podmínky, fouklo mi, propadl jsem se ve vzduchu a už se s tím nedalo nic dělat," uvedl Koudelka, který se z velkého můstku na Ještědu spustil jako poslední Čech. Jeho pokus dlouhý 118 metrů však už družstvo z páté pozice nevytáhl výš.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články